Keuzehulp

De beste alternatieven voor wegwerpservies en wegwerpplastic

De Europese Commissie heeft besloten om het plastic verbruik van alle EU-lidstaten terug te dringen. Nieuwe regels over het verbruik van plastic zijn onlangs gepresenteerd. Deze regels moeten ervoor zorgen dat de Europese Unie minder plastic zal verbruiken. Dat moet er uiteindelijk voor zorgen dat minder plastic in de natuur en in de zeeën terechtkomt, waar ze voor veel vervuiling zorgen. De regels richten zich vooral op wegwerpplastics. Bij wegwerpplastics moet je vooral denken aan wegwerpservies zoals plastic bekers, plastic borden, plastic rietjes of plastic bestek, maar ook aan andere wegwerpplastics zoals wattenstaafjes. De Europese Commissie wil deze plastics die maar één keer gebruikt worden gaan verbieden, als er alternatieven bestaan die uit duurzame materialen gemaakt worden.

We verkopen veel disposables en vinden het dan ook heel erg belangrijk om goede alternatieven aan te bieden voor de single use plastic disposables. We leveren al de meest milieuvriendelijke toiletinrichting ter wereld en willen ook de meest milieuvriendelijke disposables ter wereld leveren.

Wij helpen daarom graag met het kiezen van milieuvriendelijke alternatieven voor plastic verpakkingen. 

Wij hebben een fantastisch alternatief voor plastic bekers. Kies je namelijk voor karton als plastic vervanger, dan kun je kiezen voor bedrukte koffiebekers.  Omdat plastic bekers verboden zullen worden én soms nogal saai zijn, sla je twee vliegen in één klap slaan met kartonnen bekers. Bedrukte koffiebekers zijn de ideale manier om op een leuke manier reclame te maken voor je bedrijf of organisatie. Omat de bedrukte koffiebeker gemaakt zijn van karton hoeven er geen fossiele kunststoffen gebruikt worden in het productieproces.

Je kunt ook altijd kiezen voor een plastic fles van stevig plastic. Deze flessen gaan jarenlang mee, en dat betekent dat je echt duurzaam bezig bent als je kiest voor zo’n stevige fles!

Naast karton is ook suikerriet een van de alternatieven voor plastic. Suikerriet heeft namelijk een restproduct bij de productie van rietsuiker: bagasse. Bagasse is het restant van de rietstengels, wanneer het sap hieruit is geperst.  Dit pulp heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als papier en daarom wordt bagasse gebruikt voor stevige borden of bakjes. Geen fossiel plastic meer, alleen de restanten van riet. 

Bij wegwerpbestek denken mensen vaak aan plastic, maar wegwerpbestek van hout is ook een mooi alternatief . Het houten bestek is ideaal voor BBQ’s, picknicks, feestjes en partijen. Het houten bestek geeft een leuke touch aan het evenement en je voldoet ook nog eens aan de nieuwe regels van de Europese Commissie. Het hout of het CPLA is biologisch afbreekbaar en zo ben je duurzaam bezig met de disposables.

Wattenstaafjes horen ook bij de groep Single Use Plastics die verboden zullen gaan worden. Wattenstaafjes zijn namelijk klein en ontbinden relatief snel tot microplastics en zelfs nanoplastics. Deze kleine stukjes plastic zorgen voor veel schade in het milieu. Gelukkig bieden wij een houten alternatief aan voor de plastic wattenstaafjes. De houten wattenstaafjes zorgen eveneens, net als de plastic versie, voor een zachte reiniging van de oren.

Roerstaafjes veroorzaken hetzelfde probleem als de wattenstaafjes. Ze delen relatief vlug op tot kleine stukjes plastic. Gelukkig bieden we verschillende roerstaafjes aan van hout of CPLA. Die zijn minder schadelijk voor het milieu en worden door de Europese Commissie niet verboden.  

Met al deze alternatieven voldoe je in een mum van tijd aan de regels van de Europese Commissie. Zo kun je laten zien dat je bewust bezig bent met duurzaam ondernemen!

 

 

Heb je vragen over de alternatieven van plastic disposables, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met productspecialist Maikel via onderstaande contactmogelijkheden. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie. 

Specialist

Maikel Simonse

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm