MVO

Hier komt de intro MVO duurzaam ondernemen van Weststrate Hier komt de intro MVO duurzaam ondernemen van Weststrate Hier komt de intro MVO duurzaam ondernemen van Weststrate Hier komt de intro MVO duurzaam ondernemen van Weststrate Hier komt de intro MVO duurzaam ondernemen van Weststrate Hier komt de intro MVO duurzaam ondernemen van Weststrate Hier komt de intro MVO duurzaam ondernemen van Weststrate

MISSIE | Hier komt de missie van Weststrate
VISIE | Hier komt de visie van Weststrate


ZUINIG ZIJN
Weststrate maakt gebruik van energiezuinige apparatuur zoals monitoren, computers, printers en presentatieschermen die, wanneer ze niet gebruikt worden, in zeer energiezuinige slaapmodus staan. Ook zijn onze panden voorzien van hoogfrequente verlichting met bewegingssensoren. Deze geven minder warmte af, gaan twee keer zo lang mee als gewone tl-lampen. Momenteel zijn we aan het onderzoeken of we zonnepanelen op onze daken kunnen plaatsen.

DIGITALISERING
We streven naar een paperless office, we versturen zo veel mogelijk digitaal en als we papier gebruiken dan is dit papier met een fsc-keurmerk. Daarmee weten we zeker dat de bossen, waaruit de bomen voor het papier komen, verantwoord beheerd worden.

AFVAL SCHEIDEN
Bij Weststrate verzamelen we het papier, plastic en restafval los van elkaar in en bieden dit vervolgens aan bij een lokale afvalverwerker. Onze toners en die van klanten worden gerecycled middels een recycle programma via onze leverancier. Koffiebekers verzamelen we apart in een speciale afvalbak voor deze bekers.

VERVOER EN TRANSPORT
Via ons personeelsbeleid stimuleren we onze medewerkers bij de aanschaf van een bedrijfsauto waar mogelijk over te stappen op een elektrische auto. Op ons parkeerterrein aan de Herculesweg worden er oplaadpalen geplaatst. Doordat we een groot deel van onze logistiek in eigen beheer uitvoeren kunnen we onze logistieke bewegingen zo goed mogelijk inplannen. Er wordt niet onnodig gereden en er wordt altijd geregeld dat we weer met een gevulde trailer retour gaan.

TOILETINRICHTING
Onze toiletinrichting in de twee panden is volledig uitgevoerd met Satino Black producten, de eerste meest milieuvriendelijke toiletinrichting ter wereld. Hiermee besparen wij jaarlijks ..... CO2 uitstoot en onze relaties in totaal maar liefst .... kg

GROENVOORZIENING
Met Plantaardig hebben we een plantenabonnement afgesloten. Deze stadstuinwinkel verzorgt voor ons alle planten binnen ons bedrijf en zorgt voor een groene werkomgeving.

ALLES ONDER ÉÉN DAK
We beschikken over 2 distributiecentra die op een steenworp afstand van elkaar gevestigd zijn waarin we in totaal over ruim 20.000 palletplaatsen beschikken. Onze producten zijn direct uit voorraad leverbaar. Door ons veelzijdige assortiment kan vrijwel ieder bedrijf van de verpakkingen, tot de kantoorartikelen en toiletinrichting voor de sanitaire ruimtes bij Weststrate terecht. Één aanspreekpunt, één levering, één factuur.

LOCAL FOR LOCAL
We zijn voorstander van zaken doen met ‘de buren’. Door lokaal te investeren voorkomen we onnodig (lang) transport en zorgt dat voor minder CO2 uitstoot. Daarnaast is het een uitstekende stimulans voor de lokale economie.

Sinds mei 2016 is Weststrate ISO 22000 gecertificeerd. Dit certificaat toont aan dat Weststrate de voedselveiligheidsrisico’s beheerst met het uitgebreide assortiment artikelen voor de voedingsmiddelenindustrie. Bekijk het Weststrate ISO certificaat hier. We zijn ontzettend trots dat we voor de 2e keer ons ISO certificaat hebben behaald. We hebben in 2019 de herkeuring glansrijk doorstaan. ISO 22000 vormt de basis voor een internationaal ISO-voedselveiligheidscertificaat en is van toepassing op de gehele agro-foodketen. Als verpakkingsleverancier leveren wij verpakkingen die verwerkt mogen worden in de voedingsmiddelenindustrie.

Over ISO 22000
ISO 22000:2005 ISO 22000 is een standaard op het gebied van voedselveiligheid. De huidige versie van de ISO 22000 norm (2005) is het resultaat van een evolutie in de beoordeling van voedselveiligheid, safety en hygiëne, waaraan kwaliteitsmanagement aspecten zijn toegevoegd en waarbij de gehele benadering is gericht op continue verbetering en ‘ketenmanagement’ binnen de volledige voedingsmiddelenbranche, van producenten tot verdelers. bron: Bureau Veritas

Steeds meer mensen zijn begaan met onze planeet en de toekomst hiervan. Voor de producten uit ons complete assortiment zoeken wij daarom continu naar duurzame alternatieven. Daarnaast selecteren wij onze leveranciers op mate van duurzaamheid.

DUURZAAM ASSORTIMENT VERPAKKINGEN
Het ene verpakkingsmateriaal laat een lagere footprint achter dan de andere. Het gaat erom welk materiaal de juiste keuze is voor het verpakken product. Daarnaast is er ook te kiezen tussen verschillende vormen van duurzaamheid. De verpakking moet aan enorm veel eisen voldoen en toch geschikt blijven voor de prodcuten die men erin wil verpakken. Met de juiste kennis van 1 van onze specialisten is er voor ieder product een duurzame verpakkingsvorm te vinden.

DRAAGTASSEN
Wil je ecologisch verantwoord ondernemen? Kies er dan voor om één van onze duurzame ‘groene’ tassen te laten bedrukken. Zoals deze PET Shopper die wij hebben ontwikkeld voor FINSA. In een tijd van Duurzaam en Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat Weststrate vooraan bij nieuwe en
innovatieve oplossingen. Wij hebben diverse ecologische tassen in ons assortiment opgenomen zoals de Bio Bag, Opnieuw draagtas, Zero Tree tas, PET shopper, tassen van bruin kraft & FSC papier en vele herbruikbare tassen van natuurlijke en duurzame materialen als jute tassen en katoenen tassen.

KANTOORARTIKELEN
Vanuit onze leverancier voor kantoorartikelen Quantore maken we de bewuste keuze om duurzame kantoorartikelen, ruim 2500 stuks, op te nemen in ons assortiment. Denk hierbij aan FSC papier en pennen gemaakt van biobased materiaal. Navigator Ecological en Hybrid kopieerpapier zijn 2 mooie voorbeelden van kopieerpapier wat bestaat uit een speciale mix van gerecyclede en nieuwe vezels. Meer dan 80% van de energie gebruikt om dit papier te produceren komt uit hernieuwbare bronnen. Minder stofvorming en minder papierstoringen zorgen voor minder papierstilstand. Lees hier alles over het milieubeleid en de milieucertificeringen van Quantore.

KANTOORMACHINES
De printers die wij het merendeel leveren zijn van het merk Toshiba. Toshiba is een printerfabrikant die MVO hoog in het vaandel heeft staan. Met een Toshiba printer kun je namelijk 100% CO2 neutraal printen: ‘ Hoewel wij dit tot het minimum beperken, willen we de uitstoot die we produceren volledig compenseren. We werken daarom al jarenlang samen met onze partner CO2balance die waardevolle projecten uitvoert in derde wereldlanden. We compenseren hierdoor niet alleen 100% CO2 uitstoot van onze printers, maar we dragen hierdoor ook bij aan een beter bestaan voor een grote groep mensen die in armoede leeft.’

FACILITAIRE PRODUCTEN
Weststrate levert een compleet facilitair assortiment van o.a. het merk Wepa. Onder de paraplu van Wepa zijn de Satino Black producten de ultieme oplossing op het gebied van duurzaamheid. De producten van Satino Black zijn Cradle to Cradle gecertificeerd. Satino Black wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd, op basis van 100% oud papier. Satino Black is het enige hygiëne papier ter wereld dat de keurmerken FSC®recycle, Europees Ecolabel en Cradle to Cradle mag
voeren.

PROJECTINRICHTING
We kiezen bij de projectinrichting zoveel mogelijk in ons netwerk van leveranciers naar een lokale partij. Het “made in Holland” label van onze leveranciers is een bewuste keuze. Productieproces en de producten voldoen volledig aan de Europese en Nederlandse Arbo- en milieuwetgeving, er wordt alleen voor West-Europese leveranciers gekozen en alle onderdelen voldoen aan de strenge Europese milieuregels.

BUREAUSTOELEN
Het merendeel van de bureaustoelen die Weststrate in het assortiment heeft zijn gemaakt door een Nederlandse fabrikant van bureaustoelen, bezoekersstoelen en bureaus. De stoelen in het kort:

• Duurzaam
• Onderdelen en bekleding eenvoudig te vervangen
• 100% recyclebaar

Een product dat tientallen jaren meegaat is al duurzaam. En als er dan na al die tijd iets stuk gaat, is dat ene onderdeeltje eenvoudig te verwisselen. Ook is het mogelijk om de bekleding van de stoel te vernieuwen. Het ontwikkelen en leveren van circulaire en duurzame producten vinden we erg belangrijk!

PROJECTINRICHTING VEPA
1 van de leveranciers waar Weststrate mee werkt zijn producten van de fabrikant Vepa. Vepa is een Nederlandse fabrikant van meubilair. De fabrikant uit Hoogeveen heeft als Slogan: ‘ ‘Duurzaam moet je doen!’

Duurzaam doen met Vepa in het kort:
• 100% made in Holland, de volledige productie vindt plaats in eigen fabrieken in Nederland;
• het vervangen van belastende grondstoffen door duurzame alternatieven;
• local sourcing, alle grondstoffen worden regionaal ingekocht;
• afvalloze fabriek, het restmateriaal en afval wordt opnieuw gebruikt;
• return to sender, afgedankt en overtollig meubilair neemt Vepa terug;
• samen sterk, samenwerkingsverbanden in de keten om circulariteit te stimuleren;
• gezond werken, alle producten worden vervaardigd onder goede werkomstandigheden;
• circulair ontwerpen door producten modulair te ontwikkelen en rekening houden met materiaalkeuze en een tijdloos design;
• circulair inrichten waarbij hergebruik beter is dan recycling.
Meer informatie over Duurzaam doen met Vepa:
https://vepa.nl/duurzaam-doen-met-vepa & uitgebreider: https://vepa.nl/download/brochures/
Op het Youtube kanaal van Vepa staat de serie ‘Duurzaam doen met Vepa’. https://www.youtube.-
com/watch?v=DAPSVOquC38 (aflevering over staal).

PLASTIC WHALE
Plastic Whale heeft samen met Vepa besloten om actie te ondernemen in de vorm van Plastic Whale by Vepa op te richten. De missie van Plastic Whale is ‘alle wateren in de wereld plastic vrij’ wordt gerealiseerd door plastic te vissen (WeCollect), het creëren van boten en designmeubilair van datzelfde plastic (WeCreate) en het bevorderen van de bewustwording door middel van lezingen,workshops,publieke events en schoolprogramma's (We Educate).
Bekijk hier https://weststrate.nl/nieuws/plastic-whale-by-vepa het totale nieuwsitem over plastic whale.

“EEN ENTREEMAT MET 1 MILJOEN VLIEGUREN”
Ook voor schoonloopmatten hebben we een duurzaam alternatief. We maken gebruik van matten die door oude vliegtuigbanden te recyclen gemaakt zijn. De mat is een duurzame, cradle to cradle entreemat van top kwaliteit. Het duurzaamheidaspect zit hem niet alleen in het hergebruiken van oude vliegtuigbanden. De mat heeft vanwege het sterke rubber uit de vliegtuigbanden ook een lange levensduur (+/-30 jaar). En zelfs na 30 jaar is de mat nog geen belasting voor het milieu, omdat hij 100% recyclebaar is.

Bij de besteding van ons beschikbare budget voor sponsoring wordt er altijd goed gekeken wat het maatschappelijk belang is van een bijdrage. Zo is er destijds bewust gekozen om het Team Roompot – Charles wielerteam te ondersteunen omdat zij als wielerploeg jonge talenten begeleiden en aandacht vragen voor de wielersport in het algemeen. Daarnaast ondersteunen we vele lokale initiatieven zoals de voedsel- en kledingbank en diverse sportverenigingen en evenementen.
Voor bijzondere gelegenheden kiezen we een goed doel, zo hebben we recent een donatie geleverd aan het Ronald McDonald Kinderfonds


VERVOER
Via ons personeelsbeleid stimuleren we onze medewerkers bij de aanschaf van een bedrijfsauto waar mogelijk over te stappen op een elektrische auto. Op ons parkeerterrein aan de Herculesweg worden er oplaadpalen geplaatst. Daarnaast nemen we deel aan een fietsplan....

VITALITEIT
De vitaliteit van onze medewerkers wordt zoveel mogelijk gestimuleerd d.m.v. workshops, cursussen en bedrijfsuitjes met een sportief karakter. Op onze locatie hebben we een twee tafeltennistafels waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast wordt iedere maandag fruit geleverd door een lokale teler waar onze medewerkers gratis van mogen consumeren.

SAMENWERKING SOCIALE WERKPLAATS
Weststrate heeft samenwerking gezocht met erkende sociale werkplaatsen. Twee medewerkers van lokale sociale werkplaatsen hebben een werkplek bij ons gevonden. Op onze locatie aan de Anodeweg zijn medewerkers van de stichting Philadelphia Zorg – Tante Amalia actief. Tante Amalia is een laagdrempelige werklocatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij helpen ons met licht productie- en inpakwerk.
 
STAGEBEDRIJF

Als erkend leerbedrijf hebben we van diverse opleidingen en scholen regelmatig stagiaires. Tevens hebben we een samenwerking met scholen voor het opleiden van stagiaires met een BBL opleiding.

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm