Nieuws

1.5 meter afstand in de praktijk

30-04-2020 - Auteur: John Provoost

De anderhalve meter afstand op kantoor

Wanneer de regels rondom "social distancing" versoepeld gaan worden is nog niet zeker. Als de coronamaatregelen worden versoepeld, zullen we de aankomende tijd aan de anderhalve meter afstand moeten wennen. Daarom voorbereid aan de slag!

Werkgevers kunnen hun kantoren en werkplekken anders gaan inrichten en het personeel instructies geven voor een andere manier van werken. Bovendien zal er een gedragsverandering moeten plaatsvinden. We helpen als Weststrate graag door met je mee te denken en informatie, tips en praktische tools te delen.

Transparante hygiëne schermen en opzetwanden

Met transparante hygiëne schermen kan jij jezelf, collega's en alle bezoekers van jouw bedrijf of organisatie beschermen tegen een besmetting met het Corona virus. Hier zijn verschillende opties in mogelijk denkend aan een staande, hangende of klemmende variant. 

Ook is een andere mogelijkheid om bij werkplekken verhoogde tussenwanden en extra schermen van transparant kunststof of solide panelen te installeren. We denken graag met u mee om deze schermen te integreren in je totale projectinrichting. Hiervoor kan onze specialist, Annabel Lampert, een 3D ontwerp voor je realiseren.

Voorbeelden opzetwanden

NIEUW: COVID-19 Kuchschermen van gehard glas

De mens gebruikt meer plastic dan ooit en dat laat uiteraard zijn sporen na. Dieren eten plastic op, het belandt in ons drinkwater, ons voedsel, de lucht en we ademen het in. Zwerfafval is een probleem aan het worden voor onze gezondheid. De huidige crisis levert hier zeker geen positief effect op. De vereiste scheidingswanden/ Kuchwanden/ Coronaschermen voor onze1.5 meter economie worden nu vaak uitgevoerd in niet milieuvriendelijk kunststoffen, zoals perspex,  polycarbonaat etc. Deze schermen zijn zodra er een vaccin is voor het COVOD-19 virus overbodig!

Maar, wat gaan we dan met al deze schermen doen? Bedrijven willen er natuurlijk van af, alles wordt straks massaal weggegooid of in de opslag gezet om op een later tijdstip weg te gooien. Dit geeft een enorme extra belasting voor het milieu. Daarom hebben we samenwerking gezocht en een leverancier gevonden die scheidingswanden produceert met alleen recyclebare materialen zoals gehard glas en aluminium. Producten die op eenvoudige wijze te recyclen zijn. 

De voordelen van gehard glas:

* Veilig
* Duurzaam (recyclebaar)
* Blijft helder
* Antistatisch
* Bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen
* Snelle levertijden!
* Glas is te beschrijven met whiteboard stiften

Wat betekent dit concreet voor u?

Het complete proces van de productie tot de levering, en van het retour halen tot en met het recyclen, hebben wij in beheer. Daarmee bieden wij u een complete duurzame oplossing, zodat u zich in ieder geval over dit hoofdstuk geen zorgen meer hoeft te maken.

Tenslotte, al deze producten worden geproduceerd in Nederland, korte levertijden en flexibiliteit zijn dan ook een absolute zekerheid.

Bestel uw scherm direct eenvoudig online. Voor vragen en/of verdere informatie kunt u contact opnemen met onze specialisten John Provoost en Annabel Lampert.

Signalisatie

Door middel van de inzet van vloermarkeringen en stickers kan je in jouw bedrijf, kantoor of winkel de 1.5 meter afstand die de mensen moeten houden om verspreiding van het Corona virus te voorkomen duidelijk aangeven. 

Verkeersregels op de werkvloer: Beperk het aantal bewegingen op de werkvloer en spreek een looprichting af. Creëer zo veel mogelijk eenrichtingsverkeer en houd afstand. Is er toch tweerichtingsverkeer nodig, houd dan rechts aan. Creëer bij lange, smalle gangen ‘passeerplekken’. Geef richting aan met vloerstickers.

Alle producten zijn geschikt op droge oppervlakten, dus voor gebruik in jouw winkel, kantoor of bedrjif. Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment en bestel ze direct online.

Technische oplossingen - Iotspot app

Met iotspot app van onze partner Vepa kan Weststrate jou en je medewerkers ondersteunen om de noodzakelijke anderhalve meter afstand ook op kantoor te behouden. In de iotspot-app pas je door middel van markering en signalering gemakkelijk je bureaucapaciteit aan. Zo zijn de richtlijnen voor iedereen duidelijk en gemakkelijk na te leven.

Om de anderhalve meter afstand in het kantoor te garanderen moet de bureaucapaciteit verminderd worden. Het kantoor wordt middels een NFC-sticker gedigitaliseerd en medewerkers reserveren thuis een beschikbare plek. Voor de kantoor-werkdag dus een eigen bureau dat op veilige afstand staat van andere te reserveren bureaus.

Met de toepassing van iotspot® maakt Weststrate de inrichting van gebouwen en scholen tot een gastvrije en flexibele werk- en verblijfsomgeving.

Iedereen krijgt de kans om te werken wanneer, waar, met wie en hoe je maar wilt. Wij zijn er van overtuigd zijn daardoor de productiviteit toeneemt, terwijl het milieu minder belast wordt. Het dashboard voor de facilitymanager biedt infographics over werkplekgebruik, locatie- en plekvoorkeuren. Bezetting én benutting is direct inzichtelijk. Facilitaire services worden efficiënt ingezet. Een ruimte of werkplek hoeft immers niet te worden schoongemaakt, wanneer deze niet is gebruikt.

We kunnen ons voorstellen dat de maatregelen veel vragen bij je oproepen, graag kom ik persoonlijk langs of organiseren we een video call om direct met je mee te kijken hoe we het in je bedrijf, winkel of kantoor kunnen toepassen zodat iedereen straks voorbereid aan de slag kan gaan!

Onze specialist

John Provoost

Accountmanager meubilair

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm