Nieuws

Feestje? Denk eens aan de Weststrate duurzame disposables!

24-09-2019 - Auteur: Petra Jeras

Duurzame disposables zijn een mooie verantwoorde aanvulling op uw feest. Nu ook bij Weststrate verkrijgbaar in kleine verpakkingen.

Het assortiment bestaat uit:

Borden in drie verschillende formaten gemaakt uit suikerriet

De borden zijn gemaakt van de agrarische reststroom suikkerriet. Het is een reststroom van de rietsuikerproductie en is vergelijkbaar met andere grassoorten zoals bamboe. Na de rietsuikerproductie wordt het materiaal vermalen en geperst in mallen. De borden zijn geheel biobased en kunnen na gebruik gecomposteerd worden.

Bestek zoals lepels, vorken, messen van CPLA

CPLA wordt van suikers en zetmeel uit maïs gemaakt. Bij de productie van het PLA wordt er dan echter talk toegevoegd. Hierdoor kristalliseert het materiaal en ontstaat er hittebestendig CPLA; Crystallized Poly Lactic Acid. Uiteindelijk bestaat het product uit zo’n 70-80% uit PLA en 20-30% uit talk, waardoor hittebestendig is tot 85 ℃ en nog steeds 100% composteerbaar.

Drinkbekers in twee varianten

De koffie/thee beker en de festival beker. Deze bekers zijn gemaakt van verantwoord geproduceerd karton. De gebruikte bomen zijn afkomstig uit duurzame bossen. De coating aan de binnenzijde is composteerbaar. Deze coating is van het bioplastic PLA gemaakt en is op basis van zetmelen uit maïs. De koffie/thee bekers kunnen we ook bedrukt leveren. Lees hier alles over de bedrukkingsmogelijkheden.

Soepbeker met deksel van kraft PLA en soepkom van suikerriet

De soepbekers zijn gemaakt van karton, welke bestaat uit duurzaam geproduceerd kraftpapier. Deze passen uitstekend bij duurzame concepten. Kraftpapier is afkomstig van naaldbomen die zeer lange en sterke vezels hebben. De uiteindelijke samenstelling van kraftpapier is zeer zuiver en maakt het zodoende geschikt voor recycling na gebruik. Voor de coating is er gebruik gemaakt van composteerbaar bioplastic op basis van maïszetmeel. 

De soepkommen zijn gemaakt van het gewas suikerriet. Dit gewas is de agrarische reststroom van de rietsuikerproductie. Na productie worden de vezels van de suikerriet gewassen geperst in een mal. Suikerriet is een snelgroeiende grassoort, net als bamboe. De kommen zijn composteerbaar en biobased.

Hamburgerbox kraft PLA en menubox van suikerriet

Om de hapjes mee te geven of direct te presenteren hebben we een hamburger- en een menubox in het assortiment opgenomen. De menubox is handig verdeeld in vakjes voor de diverse gerechten.

Accessoires zoals servetten, roerstaafjes en rietjes

Onmisbaar tijdens uw feest servetten en rietjes ook deze zijn nu in klein verpakking verkrijgbaar bij Weststrate.

Servetten kunnen we ook bedrukt leveren dus heeft u iets te vieren? Denk eens aan Weststrate!

 

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm