Nieuws

Het Europese verbod op Single Use Plastics

05-04-2019 - Auteur: Ronald Becks

Waar gaan de regels van de Europese Commisie over?

Plastic dat voor eenmalig gebruik gemaakt wordt, oftwel Single Use Plastics (SUP's), worden stukje bij beetje verboden om te voorkomen dat plastic als zwerfvuil in het milieu terechtkomt. Bij Single Use Plastic kunt u denken aan producten zoals plastic bordjes, bakjes, bekers roerstaafjes of rietjes maar ook ballonnen of wattenstaafjes. Ook bioplastics zoals PLA vallen onder de noemer plastics en zullen dus verboden worden. Er wordt steeds meer bekend over de regels die de Europese Unie maakt omtrent de SUP's. Onlangs is ook bekend geworden dat er een volledig verbod komt op plastic bekers, schuimschalen en voedselcontainers die gemaakt worden van geëxpandeerd polystyreen, beter bekend als piepschuim.

Meer dan alleen SUP's

EU-landen zullen door middel van een ontmoedigingsbeleid ten aanzien van plastics het aantal plastic verpakkingen drastisch moeten verminderen voor 2026 en zo te voldoen aan de gestelde reductiedoelen. De nieuwe wetten omvatten ook doelen ten opzichte van recycling van plastics. Volgens de doelen moet in 2030 50% van al het plastic gerecycled worden.

Als verpakkingsspecialist zijn we elke dag druk bezig met het bedenken van nieuwe ideeën en oplossingen voor verpakkingsvraagstukken. We zijn dan ook druk bezig met de voorbereidingen van het verbod op Single Use Plastics. Bent u benieuwd wat de nieuwe regels voor u zullen betekenen? Neem contact met ons op en we denken graag met u mee!

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm