Nieuws

Steeds meer duurzame verpakkingen in Nederland!

27-02-2019 - Auteur: Petra Jeras

In 2025 vind je in Nederlandse supermarkten minder verpakkingen dan nu. De verpakkingen die nog wel te vinden zijn in de supermarkten worden duurzamer. Het totale aantal verpakkingen dat in supermarkten te vinden is in 2025 moet met 20 procent omlaag. Al deze afspraken hebben Nederlandse supermarkten gemaakt met het Centraal Bureau  Levensmiddelenhandel (CBL).

Het CBL heeft de volgende doelstellingen geformuleerd:

  • Verpakkingen moeten in 2025 voor 95% recyclebaar zijn
  • Papier en karton moet voor 100% gecertificeerd zijn
  • Plastic moet voor de helft uit gerecycled materiaal bestaan

Duurzame verpakkingen of het terugdringen van het totale aantal verpakkingen moeten zorgen voor een reductie van de CO2 uitstoot, bewustwording bij consumenten en het terugdringen van zwerfafval in Nederland.

In veel supermarkten zie je nu nog veel verpakkingen die bestaan uit heel veel verschillende laagjes materialen over elkaar, bijvoorbeeld een kunststof folie die is volgeplakt met papieren stickers. Hierdoor wordt recyclen van deze verpakking bijna onmogelijk. Een goede recyclebare verpakking bestaat uit één materiaal. Wij noemen dit Single Source Verpakking. Als Single Source Verpakkingen maken wij plastic verpakking met een plastic etiket, en papieren verpakking met een papieren etiket. Heeft u een product en bent u benieuwd hoe u het product duurzaam kan verpakken? Kom eens langs in onze showroom en we denken graag met u mee!

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm