Nieuws

Visual Hacking: een groeiend probleem?

21-11-2018 - Auteur: Petra Jeras

Tegenwoordig is privacy een alsmaar terugkomend onderwerp. Je hoort veel over online privacy en hoe bedrijven om moeten gaan met hun gegevens of data. In gesprekken over privacy gaat het vaak over online bescherming van gegevens. Toch is het internet niet de enige plek waar hackers gevoelige informatie kunnen bemachtigen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat viusal hacking een manier van hacken is waar  bedrijven rekening mee moeten houden wanneer ze hun (gevoelige) gegevens willen beschermen. Bij visueel hacken probeert een hacker informatie te verkrijgen door ongemerkt op schermen mee te kijken.

Dat visual hacking een lucratieve manier van hacken is blijkt wel uit de volgende cijfers van het Visual Hacking Experiment:  

  • in 91% van de testcases slaagde de hacker erin om informatie te verkrijgen door visual hacking
  • visual hacking gebeurt vlug, in de testcases lukte het in bijna de helft van de gevallen om in minder dan 15 minuten informatie te verkrijgen
  • in 68% van de gevallen wist de visuele hacker ongemerkt te werk te gaan

De bovenstaande percentages zeggen je misschien niet zoveel. Je denkt dat zal mij niet overkomen, want ik werk op kantoor. Uit het onderzoek bleek echter dat 59% van alle werknemers regelmatig buiten het kantoor werkt. Dan blijkt ineens dat de gevaren van visual hacking wel degelijk erg groot zijn. Met een laptop vol bedrijfsinformatie werken in de trein, in een koffiebar of in een open workplace is heel normaal. Toch zijn dat precies de plekken waar visuele hackers hun slag kunnen slaan.

Het bedrijf 3M heeft iets gevonden om de strijd tegen visual hackers aan te gaan. Een Privacy Filter van 3M voorkomt namelijk dat visuele hackers informatie kunnen aflezen van je scherm. De mensen waar de informatie wél voor bedoelt is zien een kraakhelder beeld. Ga de strijd aan met visual hacking en koop nu een Privacy Filter voor jouw scherm!

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm