Nieuws

Waarom u nooit een handdroger zou moeten gebruiken

19-02-2018 - Auteur: Erwin Dekker

U kent ze wel: de futuristisch uitziende handdrogers waarmee u uw handen fijn kunt afdrogen na een bezoekje aan een openbaar toilet. In veel horecagelegenheden en openbare ruimtes komt u deze handdrogers tegen. Maar wat blijkt? Een handdroger verspreidt zestig keer meer bacteriën dan wanneer men papieren handdoeken gebruikt. Verschillende onderzoeken, waaronder studies van de University of Leeds en University of Westminster, tonen aan dat handdrogers meer bacteriën verspreiden dan papieren handdoeken. Met een handdroger op hoge snelheid vliegen bacteriën namelijk alle kanten op.

Internet geschokt wegens Facebook post
Nu vermoedden we al wel dat handdrogers in openbare toiletten wat grimmig waren. Maar het internet was geschokt toen een studente uit Californië met een experiment aantoonde hoé vies het gebruik van handdrogers daadwerkelijk kan zijn. Nichole Ward plaatste bovenstaande foto op Facebook van een petrischaal gevuld met schimmels en bacteriën. Zij had deze, slechts drie minuten, in een gesloten handdroger gestopt. De bacteriën verspreidden zich razendsnel. Kun u zich voorstellen dat deze bacteriën op uw handen terechtkomen? Uit het onderzoek van de University of Leeds lag het aantal microben in de buurt van klassieke elektrische drogers tot 4,5 keer hoger dan op papieren handdoekjes. De krachtige ‘jet-air’-toestellen, waarbij u uw handen op en neer moet bewegen in de droger, deed het met 27 keer meer bacteriën nog slechter.

Verspreiding bacteriën
Uit het onderzoek bleek ook dat de bacteriën nog lang na gebruik in de lucht achterbleven. Vijf minuten en zelfs vijftien minuten na gebruik vonden de onderzoekers nog bacteriën in de lucht. "De volgende keer dat je je handen droogt met een handdroger in een publiek toilet, is de kans groot dat je bacteriën verspreidt zonder dat je je daar bewust van bent", vertelt onderzoeker Mark Wilcox.

Ons advies voor uw toiletinrichting
Het gebruik van een handdoekdispenser is zonder twijfel de meest hygiënische manier van de handen drogen. Dus voortaan maar gebruikmaken van de oude, vertrouwde papieren doekjes. Gelukkig heeft Weststrate een breed assortiment aan papieren handdoeken en dispensers voor uw toiletinrichting. Denk aan de stijlvolle dispensers van Satino Black, gemaakt van 100% gerecycled plastic, met duurzame vullingen. Vraag onze facilitair specialist om advies voor uw toiletinrichting of bekijk eerdere projecten waarin wij de inrichting van de toiletten hebben mogen verzorgen.

Of het nu toiletten of keukenfaciliteiten zijn, Weststrate draagt zorg voor een hygiënische inrichting en goede uitstraling: van complete toiletinrichting tot poetspapier en luchtverfrissers. Wij regelen alle zaken omtrent uw toiletinrichting. Vraag nu een offerte aan!

Vragen over ons assortiment toiletinrichting?

Erwin Dekker

Verkoop binnendienst

Mail
Bel
Stuur bericht

De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in het Journal of Applied Microbiology en het Journal of Hospital Infection.

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm