BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment

Nieuws

De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

Weststrate verpakkingen gaan de hele wereld over

07-10-2019 - Auteur: Petra Jeras

Wat een super leuke reactie van Chako! "De container met de doosjes is goed aangekomen in Zanzibar en afgelopen week gelost. Het ziet er allemaal goed uit". 

Chako is een bedrijf opererend vanuit Zanzibar, het eilandje voor de kust van Tanzania. In 2010 is een kleine werkplaats opgericht waar jonge werkloze mannen en vrouwen producten maken van gerecycled afvalmateriaal. De missie van Chako is om economische mogelijkheden te bieden op Zanzibar aan lokale kunstenaars die op deze manier hun assortiment en netwerk kunnen verbreden. 

In eerste instantie werd er gewerkt volgens het Tourist2Tourist principe, wat betekende dat de producten gemaakt werden voor toeristen gemaakt uit afval dat de toeristen achterlieten. Zodoende konden de toeristen lokaal souvenirs kopen voor vrienden en familie.Ook hotels en restaurants kopen de producten in. Momenteel worden de producten niet alleen lokaal verkocht maar gaan ze de hele wereld over. 

Chako verzamelt bijvoorbeeld lege flessen bij hotels en resorts op het eiland en heeft zodoende het concept van recycling geïntroduceerd in het dagelijkse leven op Zanzibar.

Deze prachtige producten worden wereldwijd verkocht. Weststrate mag hiervoor de verpakkingen ontwikkelen en leveren. 

Transport naar Zanzibar

1

Chako assortiment

1
Neem contact op met Maikel Simonse onze accountmanager verpakkingen.