Nieuws

Weststrate verpakkingen gaan de hele wereld over

07-10-2019 - Auteur: Petra Jeras

Wat een super leuke reactie van Chako! "De container met de doosjes is goed aangekomen in Zanzibar en afgelopen week gelost. Het ziet er allemaal goed uit". 

Chako is een bedrijf opererend vanuit Zanzibar, het eilandje voor de kust van Tanzania. In 2010 is een kleine werkplaats opgericht waar jonge werkloze mannen en vrouwen producten maken van gerecycled afvalmateriaal. De missie van Chako is om economische mogelijkheden te bieden op Zanzibar aan lokale kunstenaars die op deze manier hun assortiment en netwerk kunnen verbreden. 

In eerste instantie werd er gewerkt volgens het Tourist2Tourist principe, wat betekende dat de producten gemaakt werden voor toeristen gemaakt uit afval dat de toeristen achterlieten. Zodoende konden de toeristen lokaal souvenirs kopen voor vrienden en familie.Ook hotels en restaurants kopen de producten in. Momenteel worden de producten niet alleen lokaal verkocht maar gaan ze de hele wereld over. 

Chako verzamelt bijvoorbeeld lege flessen bij hotels en resorts op het eiland en heeft zodoende het concept van recycling geïntroduceerd in het dagelijkse leven op Zanzibar.

Deze prachtige producten worden wereldwijd verkocht. Weststrate mag hiervoor de verpakkingen ontwikkelen en leveren. 

Transport naar Zanzibar

Chako assortiment

Onze specialist

Maikel Simonse

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm