Keuzehulp

Wat zijn de beste wegwerphandschoenen?

Als je wegwerphandschoenen moet aanschaffen kom je er eigenlijk pas achter hoe veel verschillende wegwerphandschoenen er aangeboden worden. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen al deze wegwerphandschoenen? De disposable handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten plastic. Handschoenen van vinyl, latex of nitril zijn het meest voorkomend. Wegwerphandschoenen komen van pas in diverse organisaties zoals zorginstellingen, horeca gelegenheden, in de voedingsmiddelenindustrie, in tandartspraktijen, de vee industrie of laboratoria. In iedere situatie moet de juiste wegwerphandschoen gekozen worden, om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden naar behoren uitgevoerd kunnen worden.

De vinyl wegwerphandschoenen kunnen namelijk weer in andere gevallen gebruikt worden dan de latex wegwerphandschoenen of de nitril handschoenen.

Om je op weg te helpen geven we je graag meer informatie over de wegwerphandschoenen die wij aanbieden!

De latex wegwerphandschoenen worden gemaakt van het natuurlijke rubber latex. De latexhandschoenen zijn hierdoor dus minder belastend voor het milieu dan wegwerphandschoenen die vervaardigd worden uit chemische processen. Een ander voordeel van de latex wegwerphandschoen is de beschermende werking van latex ten opzichte van bacteriën. De soepel rubbervorm zorgt er ook nog eens voor dat een latex handschoen enorm flexibel zijn. Met olie en vet is de latex wegwerphandschoen echter niet te gebruiken, daarnaast zijn er mensen die te maken hebben met een latexallergie. Voor deze mensen zijn de latexvrijewerphandschoenen een betere optie. Latexvrije handschoenen worden gemaakt van vinyl of nitril.

Nitril wegwerphandschoenen worden gemaakt vanuit de chemische stof nitril. Ze voelen ongeveer hetzelfde als de latex wegwerphandschoenen. Ze worden vaak als latexvrije handschoenen gebruikt voor wanneer iemand allergisch is voor latex handschoenen. De nitril handschoenen zijn ook iets sterker dan de latex handschoenen, nitril handschoenen scheuren minder snel dan de latex handschoenen. Ook wanneer je moet werken met vet of olie is een wegwerphandschoen van nitril ideaal omdat nitril hiertegen bestand is.

Handschoenen gemaakt van vinyl zijn over het algemeen goedkoper dan andere wegwerphandschoenen. Vinyl handschoenen worden gemaakt van PVC. PVC is een goedkoop en eenvoudig te bewerken materiaal, en daarom is PVC een fantastisch materiaal voor het vervaardigen van wegwerphandschoenen. Het materiaal is erg zacht en daarom ook erg comfortabel, zeker wanneer de wegwerphandschoenen voor lange tijd gedragen dienen te worden is dat een groot bijkomend voordeel. Dat de handschoenen zo dun zijn is echter ook de oorzaak van het snelle scheuren van de vinyl handschoenen.

Het staat altijd bij de handschoenen: gepoederd of ongepoederd. Maar wat is het verschil tussen gepoederde wegwerphandschoenen of ongepoederde wegwerphandschoenen? Het poeder dat op de handschoenen zit is vaak maiszetmeel. Het poeder wordt toegevoegd om ervoor te zorgen dat de wegwerphandschoenen beter aangetrokken kunnen worden. Het dient als het ware als een soort smeermiddel. In de medische markt is het dus niet aan te raden om gepoederde wegwerphandschoenen aan te trekken, voor andere organisaties kan het juist erg handig zijn om te kiezen voor gepoederde wegwerphandschoenen. Als je veel tijd kwijt bent aan het aantrekken van de handschoenen is het slimmer om een gepoederde handschoenen te kiezen, die gemakkelijk uit te trekken zijn.

Na het kiezen van het juiste materiaal is het zaak om de kleur te kiezen van de wegwerphandschoenen. Wegwerphandschoenen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en dat is niet zonder reden. De meest gangbare kleuren zijn wit of blauw. Blauwe wegwerphandschoenen worden in de voedingsmiddelen en industrie het meest gebruikt, omdat de blauwe kleur opvalt wanneer een medewerker de wegwerphandschoen is verloren. Daarnaast zijn er ook nog zwarte wegwerphandschoenen verkrijgbaar.

Nu is het alleen nog nodig om nog even het juiste formaat te kiezen voor de wegwerphandschoenen. De wegwerphandschoenen die wij aanbieden zijn verkrijgbaar in diverse maten, en met onze maattabel handschoenen kies je altijd de goede maat! Deze worden aangegeven in de maten S, M, L, en XL. Andere maten van de wegwerphandschoenen op onze site zijn worden aangegeven met een getal: 6, 6.5, 7, 7.5, 8, 8.5 en 9. Dit formaat geeft aan hoe breed de handschoenen zijn. Een 6 heeft een breedte van 6 centimeter bij de handpalm. Wil je dus weten welke maat de wegwerphandschoenen moeten zijn? Meet even je handpalm op en je onthoud onze maattabel handschoenen voor de perfecte maat handschoenen!

Specialist

Wilma Willemstijn

Accountmanager facilitair

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm