Aanleveren van digitale bestanden

Voor een snel, probleemloos, niet kostenverhogend orderverloop moeten aangeleverde digitale bestanden aan een aantal eisen voldoen.

Aangeleverde bestanden moeten verwerkt kunnen worden met behulp van een van de volgende programma’s: Adobe Illustrator of Adobe Indesign. In bepaalde gevallen en bij full colour afbeeldingen is Photoshop ook mogelijk.

  • Logo’s: EPS, AI of PDF (Adobe Illustrator)
  • Complete drukwerkbestanden: INDD (Adobe Indesign) of AI (Adobe Illustrator)
    (gekoppelde afbeeldingen en gebruikte lettertypen altijd meeleveren > Package)
  • Afbeeldingen: PSD, TIFF, JPF (minimaal 300 dpi) (Adobe Photoshop)

Indien lettertypen niet omgezet zijn in contouren deze altijd los meeleveren. Lettertypen kunt u vinden via het Configuratiescherm "Lettertypen". Lever ook fonts in geplaatste illustraties mee. Voor de zekerheid kan tevens een bestand meegeleverd worden dat naar lettercontouren is geconverteerd. Het nadeel van naar lettercontouren geconverteerde bestanden is dat er geen tekstwijzigingen met mogelijk zijn. Lever ook afbeeldingen
altijd los mee.

Enkele uitzonderingen (onder voorbehoud) Microsoft Office bestanden kunnen bruikbare elementen als tekst bevatten. Opgenomen illustraties leveren problemen
op en dienen altijd los meegeleverd te worden! Artwork dat met andere programma’s is gemaakt zal altijd geconverteerd moeten worden met de nodige risico’s en is niet altijd mogelijk.

PDF bestanden zijn afhankelijk van hoe en waarvan ze gegenereerd zijn, maar zijn mogelijk ook bruikbaar. PDF bestanden kunnen op verschillende manieren aangemaakt worden. Bijvoorbeeld met onbruikbare illustraties in lage resolutie, of met ingesloten fonts waarover wij niet beschikken.
Deze worden op het beeldscherm bij het openen van de pdf wél goed weergegeven en geprint worden maar bij verdere verwerking niet meer beschikbaar zijn. Een PDF bestand gegenereerd vanuit Illustrator is vaak wél bruikbaar.

EPS is een specifiek bestandsformaat dat je niet zomaar kan genereren.
Een bestand dat vanuit Photoshop opgeslagen wordt als EPS is geen echt EPS bestand. Photoshop bevat pixels en is voor logo's niet geschikt voor drukwerk.
Maak een EPS bestand altijd vanuit Illustrator, dit bestand is op vectoren gebaseerd en laat de tekstpaden ed intact. 
Het plaatsen van een scan in een tekenopmaakprogramma om het daarna als bruikbaar Illustrator EPS te bewaren en te presenteren is een methode die niet werkt!

* Ter controle van aangeleverde bestanden kan een print een kleurscheidingen van het aangeleverde bestand meegeleverd worden of een PDF bestand. Nadeel van een PDF is dat het op het scherm goed eruit kan zien terwijl het oorspronkelijke bestand allerlei problemen bevat.

* Aangeleverde bestanden dienen opgeschoond te zijn van niet gebruikte steunkleuren, losse ankerpunten en niet gebruikte fonts.

* Bestanden voor bedrukkingen van 100% dienen een afloop van ca. 5mm te hebben, zorg ervoor dat teksten en illustraties niet té dicht bij de rand staan.
Aangeleverde bestanden moeten in ieder geval aan de volgende specificaties voldoen:

(!) - Alle gebruikte illustraties, scans, gekoppelde bestanden en lettertypen meeleveren
(!) - IllustratorCS, IndesignCS bestanden kunnen in hun oorspronkelijke formaat aangeleverd worden (.ai / .indd)

Aanleveren van bestanden kan op een van de volgende manieren:

  • Per E-mail als bijlage. Grote bestanden eventueel comprimeren (zip).
  • Meerdere (grote) bestanden svp via Wetransfer versturen. E-mail adres: info@weststrate.nl of het e-mailadres van uw contactpersoon
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm