Blikverpakkingen

Terug van weggeweest: de blikverpakking. De manier van verpakken die jaren terug heel populair was is anno 2020 weer een veelgekozen verpakking. De verpakking is uitermate geschikt om te recyclen (100%) en daarnaast is de verpakking er bij uitstek een om te hergebruiken, bijvoorbeeld voor het bewaren van voedingsmiddelen of kleine onderdelen. 

Een blikverpakking is functioneel en is veilig voor de producten. Het beschermt de verpakte producten en kan tegen een stootje. Blik is luchtdicht en onbreekbaar, daarnaast kan het niet scheuren en is goed bestand tegen vocht. Blikken zijn ondanks dat ze volledig recyclebaar zijn zeer gewild om te bewaren zeker met een bijzondere vorm of speciale bedrukking. Een bekend voorbeeld van een blikverpakking is het Droste blik dat zelfs een hoge verzamelwaarde heeft verkregen in de loop der jaren.

Blikverpakkingen zijn door hun flexibiliteit in mogelijke vormen en toepassingen geschikt voor een breed scala aan producten. 
In de industriële sector wordt de blikverpakking vaak gebruikt voor het verpakken van verf, antiekwas, lijm, olie, coating, ledervet en inkt. In de beautybranche is blik een veel gebruikte verpakking voor lippenbalsems, zalven en crèmes. Een blikverpakking wordt vaak ingezet als promotionele verpakking of limited edition. In de foodverpakkingen wordt blik vaak gebruikt voor diervoeding zoals blikjes kattenvoer maar ook voor blikken soep, tonijn, sardientjes. Babyvoeding wordt van oudsher al verpakt in blikken en ook siroop is al jaren een product dat in blik verpakt wordt. Snoep wordt vaak in blik verpakt als cadeauverpakking of als bewaarverpakking. 
 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van blikverpakkingen dan adviseren wij u graag, met onze jarenlange ervaring op het gebied van verpakkingsoplossingen vinden wij feilloos de perfecte verpakking voor uw product.

Uw productspecialist: Jasja de Bree
E-mail: jasja.debree@weststrate.nl
Tel.: 06 46 23 78 67

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm