Duurzaam verpakken: folies en plastics?

Het verminderen van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal is op dit moment een hot-item in de verpakkingsindustrie. Deels door druk vanuit de maatschappij, deels opgelegd door vernieuwde wet- en regelgeving: bedrijven zijn druk bezig met het verbeteren en verduurzamen van hun verpakking.

Als verpakkingsspecialist denken we graag mee met bedrijven die hiermee bezig zijn. Neem bijvoorbeeld verpakkingsfolies en plastics. Folies kunnen producten beschermen tegen vocht, beschadigingen, stof of andere invloeden van buitenaf. Wij leveren diverse soorten folies en plastics. Elke folie heeft zijn eigen doel. Wij zorgen dat de juiste folie voor uw product geleverd wordt.  Toch proberen we de folie zo in te zetten dat we de ecologische voetafdruk van het product zo klein mogelijk maken. Dat doen we op 5 verschillende manieren. Die manieren noemen we:

Re- Use, Re- Duce, Re- Cycle, Re- New  & Re- Design

Deze 5 “Re’s” helpen ons om op een vernieuwende manier om te gaan met folies. We vertellen je graag even wat de woorden inhouden!

Re-Use: met Re-Use proberen we de folies te hergebruiken. Hier passen we het design dan ook op aan. Denk bijvoorbeeld aan een plastic tas, die kun je vele malen hergebruiken. Zo zorgen we ervoor dat het plastic niet voor één keer gemaakt wordt!

Re-Duce: met Re-Duce streven we diktereductie na. Door minder dik materiaal te gebruiken kunnen we ervoor zorgen dat de ecologische voetafdruk van de verpakking een stuk kleiner wordt. Een bijkomend voordeel hiervan zijn de verminderde kosten voor het verpakken van het product.

Re-Design: vaak kunnen we door het design van een verpakking aan te passen zorgen voor een minder grote ecologische voetafdruk. Zo kunnen we er met een nieuw design voor zorgen dat er minder verpakkingsmateriaal nodig is, of dat het hergebruik van de verpakking wordt gestimuleerd.

Re-Cycle: door plastic afval nog eens te gebruiken kunnen we ervoor zorgen dat er minder grondstoffen gebruikt worden bij de productie van de folies of plastics.

Re-New: door opzoek te gaan naar nieuwe materialen om het folie van te maken kunnen we de ecologische voetafdruk van de verpakkingen verkleinen. Zo kunnen  we gebruik maken van biodegradeerbaar materiaal of biobased grondstoffen.

Door op een actieve manier bezig te zijn met onze verpakkingen hebben we al veel creatieve en vernieuwende oplossingen kunnen leveren voor onze klanten. Benieuwd wat we met uw verpakking of folie kunnen bereiken? Neem eens contact met ons op!

© 2020 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 296 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm