OCI Koppelingen

OCI Koppelingen

Veel bedrijven maken gebruik van een Enterprise Resource Planning (ERP pakket) om zo de maximale productiviteit uit bedrijfsprocessen te halen. Weststrate haakt hierop in door OCI koppelingen aan te bieden.

Een OCI (Open Catalog Interface) koppeling wordt gebruikt om het inkoopproces van een B2B webshop volledig te automatiseren. Door een OCI koppeling is het mogelijk voor de klant om te bestellen vanuit haar eigen ERP (inkoopsysteem), maar de bestelling af te nemen bij de webshop van de leverancier. De klant krijgt vanuit haar eigen inkoopsysteem toegang tot de webshop van de leverancier. Vervolgens plaatst zij een bestelling. Na goedkeuring van haar eigen inkoopsysteem wordt de inkooporder met inkoopordernummer vanuit het ERP verstuurd naar de leverancier door middel van een zogeheten OCI Punchout. Als laatste wordt de order ontvangen en verwerkt door de leverancier.

De inrichting van het digitale proces kunnen wij voor u verzorgen. Vanaf het selecteren van producten tot en met de facturatie. Hoe werkt het bestelproces?

  1. Vanuit uw ERP pakket wordt er een koppeling gemaakt naar de Weststrate webshop, dit gebeurt via een OCI koppeling, waar u direct de artikelen kunt selecteren en bestellen.
  2. Na plaatsing van de digitale order ontvangt u een orderbevestiging die u kunt verwerken in het ERP pakket.
  3. Op de dag van de levering van de producten ontvangt u een digitale pakbon. Deze kunt u vervolgens verwerken in het ERP pakket.
  4. U ontvangt een digitale factuur die u kunt verwerken in het ERP pakket. De factuur kunnen wij in verschillende bestandtypes aanleveren.

Klanten die werken met een OCI koppeling zijn erg tevreden over:

  • De kleinere kans op fouten en tijdwinst omdat er minder handelingen nodig zijn.
  • Altijd  up-to-date prijs-, voorraad- en assortimentgegevens.
  • De sluitende bestelprocessen die tijdwinst opleveren bij het verwerken van facturen. 
  • De efficiëncyslag in het totale proces, van aanschaf tot betaling van producten.

Iedere klant is anders, net zoals de ERP pakketten die op de markt zijn. Wij hebben al succesvol OCI koppelingen geleverd voor AFAS, Facilitor, T-blox en Proquro pakketten. Het bedenken van slimme oplossingen is onze kracht, daarom leveren we vaak maatwerk en we blijven graag in ontwikkeling. Heeft u vragen of wilt u graag met ons in gesprek over uw wensen met betrekking tot software integratie? Neem dan contact op met ons op via onze klantenservice. Wij denken graag met u mee!

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm