Retentieverpakkingen

Een product dat eigenlijk geen opvulmateriaal is maar juist voorkomt dat je opvulmateriaal nodig hebt is deze retentie/fixeer verpakking. Op de verpakking wordt een folie aangebracht waaronder het product geplaatst kan worden. Het product blijft veilig op zijn plaats in het midden van de verpakking.

Je product is goed zichtbaar door de transparante folie, welke direct je product beschermd tegen schokken en trillingen. De veerkrachtige folie kan zich bovendien aan allerlei vormen aanpassen, zodat je aanzienlijk minder soorten verpakkingen nodig hebt. Vervolgens wordt het pakket dichtgevouwen en kan het product niet meer schuiven. De golfkarton verpakking biedt voldoende bescherming zodat het product onbeschadigd bij de klant aankomt. Er is geen dure machine nodig om je producten op deze manier te verpakken, de verpakking biedt bescherming en kan direct als display ingezet worden.

De verpakkingen bestaan voor tenminste 30% uit gerecyclede papiervezels. Doordat tijdens het recyclingproces de folie zich bij watercontact scheidt van het papier kan de complete verpakking (folie+karton) gewoon bij het oud papier dus samen met het reguliere papierafval ingezameld worden. Bovendien kan de verpakking ook weer gebruikt worden bij eventuele retourzendingen doordat de folie zijn veerkracht behoudt. Minimale hoeveelheid afval, zowel aan het begin als het einde van de distributieketen.

Pluspunten van deze verpakking:

  • Voorkomt schade, perfecte productbescherming
  • Bespaart opslagruimte
  • Multi inzetbare verpakking
  • Geen kapitaal investering
  • Minimaal volume bij transport
  • Compacte verwerkruimte
  • Onbeperkte bedrukkingsmogelijkheden
  • Optimale presentatie van je product
  • De verpakking kan tweeledig ingezet worden; als bescherming tijdens transport maar ook direct als displaymateriaal.

De binnen- en of buitenzijde van deze verpakking kunnen volledig gestyled worden in je huisstijl kleuren of voorzien worden van een (reclame) boodschap.

Je (breekbare) product wordt direct gefixeerd, geen verder opvulmateriaal is nog nodig. Voor de opslag van deze verpakking is bovendien weinig ruimte nodig want de verpakkingen worden platliggend opgeslagen. Als de producten verpakt worden is er ook maar een klein verwerkoppervlakte nodig. En je product komt onbeschadigd én mooi gepresenteerd aan bij je klant.

Bekijk hier enkele voorbeelden

Bekijk hier hoe u ook eenvoudig uw product kunt verpakken

Op zoek naar een mooie presentatie voor je product? Neem dan zeker deze retentie/fixeerverpakking mee in je overweging. Wens je liever de verpakkings- & display mogelijkheden van jouw producten persoonlijk te bespreken en te testen? Neem dan vandaag nog contact op met Maikel.

Onze specialist

Maikel Simonse

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2022 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 306 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm