Keuzehulp

Waar moet je op letten bij het kopen van bedrukt tape?

Bedrukt tape, een fantastische manier om op een goedkope manier een hele leuke twist te geven aan de verpakkingen of producten die je verkoopt. Je straalt professionaliteit uit en je valt lekker op met bedrukt tape. Of je nu een winkel hebt, een webshop of een productiebedrijf, bedrukt tape komt in heel veel gevallen van pas. Maar waar moet je nu eigenlijk precies op letten als je bedrukt tape koopt? Wij leggen je het heel graag uit in deze keuzehulp pagina!

Het zal je verbazen hoe veel verschillende soorten tape er zijn. Er zitten verschillen in de kwaliteit, de soort lijm, de temperatuur bestendigheid en natuurlijk de soort tape. De soorten tape die bestaan zijn: PVC tape, PP Hotmelt tape, PP solvent, PP Acryl of papieren tape. Hieronder een korte, bondige omschrijving van waar je op moet letten bij het kopen van bedrukt tape:

 Voor de bedrukte tape moet je een design kiezen. Wil je dat het logo van je bedrijf op de bedrukte tape staat? Wil je liever een waarschuwing op de bedrukte tape? Of ga je voor een kleine afbeelding als bedrukking op tape? In elk geval moet je rekening houden met de soort tape die je gekozen hebt. De ene tape leent zich namelijk beter voor een full-clour bedrukking dan de andere.

  • PVC tape is te bedrukken in fotokwaliteit met wel 10 kleuren!
  • PP solvent is te bedrukken in verschillende kleuren en deze bedrukking is slijtvast.
  • PP Acryl tape is goed te bedrukken voor producten die kortere tijd verpakt moeten worden (maximaal 6-8 maanden). Verkrijgbaar in bedrukkingen van 19 tm 200mm.

De temperatuur die de tape te verduren krijgt (zowel tijdens de verwerking als opslag) heeft invloed op de keuze van je tape. Sommige tapes zijn namelijk beter bestand tegen hoge temperaturen dan andere tapes. Als de dozen waarop het tape zit in een vriescel staan zal de tape tegen extreem lage temperaturen moeten kunnen.  PVC tape en PP solvent zijn twee soorten tape die erg goed tegen lage temperaturen kunnen. Bedrukt PVC tape en bedrukt PP tape kan temperaturen aan van wel -20 graden tot +40 graden. Zo zijn bedrukt PVC tape en bedrukt PP tape geschikt voor zowel in een vriescel als in een warme ruimte.

Niet alle tapes zijn bestand tegen vocht. Zodra ze in aanraking komen met vocht beginnen ze los te laten. Voor bedrukt waterbestendig tape kun je het beste kiezen voor PP Acryl of PVC tape. PP acryl tape kan goed tegen vocht en is daarom ideaal in te zetten als waterbestendig bedrukt tape. Waterbestendig bedrukt tape is ideaal voor ruimtes die erg vochtig zijn.

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van bedrukt tape kun je een keuze maken hieronder de verschillende soorten bedrukt tape:

  • PVC tape: waarschijnlijk de bekendste tape soort. Met de hand te scheuren, hoge kleefkracht en bestand tegen temperaturen van -20C tot +40C.
  • PP Hotmelt: tape die over het algemeen gebruikt wordt met machinale verwerking. Verkrijgbaar in rollen van 1500 meter, geschikt voor industrieel verbruik, uitstekende kleefkracht en gemakkelijk af te rollen.
  • PP Solvent: Tape bestaande uit een Polypropylene film met een rubbere belijming, de langst houdbare PP tape. Veel rek, hoge kleefkracht, geschikt voor industrieel gebruik en bruikbaar tussen -20C en + 40C.  
  • PP Acryl: tape met een belijming op waterbasis. Erg lang houdbaar, geschikt voor een vochtige ondergrond en verkrijgbaar in een low-noise variant.
  • Papieren tape: De enige tape die gemaakt wordt van papier. Handmatig te verwerken, sterke kleefkracht, niet gevoelig voor temperatuur en milieuvriendelijk.  

    Wat is eigenlijk het verschil tussen PVC en PP tape. Het heeft alles te maken met de elasticiteit: PVC-tape kan veel verder uitgerekt worden dan PP-tape (= polypropyleen). Hoe test je dit? Rek een stuk tape uit en span het strak aan. Prik er eens met een pen door... kan je er een gaatje inprikken? Dan is er sprake van PVC-tape, gaat de tape kapot dan is het PP.

Weet je niet zeker welke tape je het beste kunt kopen of wil je even de mogelijkheden voor bedrukt tape met ons doorspreken? Neem geheel vrijblijvend even contact met ons op! We vertellen graag over bedrukt tape of een van onze geslaagde projecten met bedrukt tape.

Specialist

Maikel Simonse

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2020 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 298 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm