Keuzehulp

In 7 stappen naar een bedrukte kartonnen doos

U wilt uw producten in perfecte staat bij uw klanten afleveren, dus verpakt u ze met veel zorg. Een bedrukte doos is ook een perfecte manier om uw bedrijf op te presenteren. Niet voor niets kiezen veel webshops voor een bedrukte verzenddoos. Het moment dat het doosje binnenkomt bij de ontvanger is een cruciaal moment waarop je in contact staat met de klant. Omdat je niet live contact met de klant hebt moet het doosje op dat moment de juiste indruk achterlaten. Een aantrekkelijke verpakking is leuk om te krijgen en leuk om te geven.

Met bedrukte dozen is het op eenvoudige wijze mogelijk om te presenteren, verkopen, of verzenden. Relatiegeschenken zijn ook specialer en maken meer indruk wanneer ze verpakt zijn in een mooie, op maat gemaakte, bedrukte doos.

Weststrate heeft alle verpakkingsmaterialen die uw producten tijdens het transport optimaal beschermen. Zo leveren wij onder meer:

 • De standaard golfkartonnen vouwdoos (Amerikaanse vouwdoos) en honderden varianten daarvan.
 • Zowel bedrukte als onbedrukte dozen.
 • Standaardformaat dozen, direct uit voorraad leverbaar.

Het juiste formaat voor het doosje is belangrijk wanneer je kiest voor een bedrukte verpakking. De bedrukkingsmogelijkheden kunnen per verpakking verschillen. Een klein doosje betekent overigens zeker niet dat je er minder mee kunt, kleine doosjes zijn ideaal om op te laten bedrukken met leuke prints, teksten of logo’s om je product of pakket op een originele manier te verzenden en vaak qua verzendkosten voordeliger voor de klant!

 

Waneer u grote aantallen dozen wilt bestellen is het zinvol om goed na te denken over de eisen waaraan de kartonnen doos moet voldoen en onder welke omstandigheden de doos vervoerd en bewaard wordt. Met behulp van de 7 onderstaande vragen kunnen wij de specificaties die passen bij de juiste kartonnen doos voor uw producten bepalen.

1. Wat is het gewenste formaat?
2. Wat is het vulgewicht van de doos?
3. Worden de dozen volledig afgevuld?
4. Hoe hoog worden de dozen op de pallet gestapeld?
5. Wordt de doos met inhoud in de diepvries opgeslagen?
6. Moet de doos bedrukt worden? Zo ja, hoeveel kleuren? Zijn er speciale wensen met betrekking tot de bedrukking?
7. Wat is de afnamehoeveelheid per levering en eventueel op jaarbasis?

Autolock

Een zelfsluitende bodem wordt ook wel autolock genoemd. Deze bodem sluit automatisch wanneer de doos opgezet wordt. Een doos met een autolock bodem is erg handig omdat de doos ontzettend snel in elkaar gezet kan worden. 

Kenmerken van autolockdozen:

 • sterke verzenddoos door stevige autolockbodem voor veilige verzending
 • autolocksluiting zorgt voor een vlakke bodem aan binnenzijde
 • plano geleverd en snel te vouwen
 • verzenddoos is milieuvriendelijk; karton is recyclebaar

4-Punts en 6-Punts verlijming

Binnen enkele seconden staat een 4 punts verlijmde doos in elkaar. Dit doosje bestaande uit een losse bodem en deksel leent zich goed als geschenkdoos, cadeauverpakking of verzenddoos. De luxe uitstraling versterkt uw product en onderscheidt u van uw concurrent. De bodem en deksel kunnen makkelijk in elkaar gevouwen worden.

De 6 punts verlijmde doos heeft hetzelfde principe als de 4 punts verlijmde doos, echter is bij deze doos het deksel en de bodem in 1 doos gecombineerd. Dit is ook wel bekend als gebaks-of taartdoos.

Kenmerken van dozen met een 4-punts of een 6-punts verlijming:

 • Luxe uitstraling
 • Eenvoudig te verwerken
 • Volledige bedrukking mogelijk 
 • Verlijmde bakjes kunnen 100% voedselveilig geproduceerd worden
 • Tot 8 kleuren bedrukking + 1 lak mogelijkheid
 • 4-punts, 6-punts of dubbele 4-punts (bakje + deksel) uitvoering mogelijk
 • Extra optie: venster(s)
 • Voornamelijk toepassingen in de voeding
 • Hoge flexibiliteit in de vorm, afmeting, oplage van uw doosjes
 • Deze verlijmde bakjes worden plano (plat) geleverd


Zweedse bodem

De Zweedse bodem kan gesloten worden zonder het gebruik van tape door de 4 flappen naar binnen te duwen. Deze verpakking wordt daarom veel gebruikt als verkoopverpakking.

 • Duwbodem; Bij een duwbodem haken de afzonderlijke bodemkleppen in elkaar en draagt de inhoud bij aan de stevigheid van de bodem
 • Klepsluiting aan bovenzijde
 • Producttoepassing: Doe-het-zelf producten, Fiets en Automotive, Huis en Tuin producten, Food en Non-food.

Langsnaad verlijming

De langsnaad verlijmde doos wordt maar aan één zijde verlijmd. Met behulp van de kleppen en een extra strook die naar binnen gevouwen wordt sluit deze doos automatisch. Dit type doos wordt vaak gebruikt voor omverpakkingen van bijvoorbeeld portieverpakkingen.

 • Producttoepassing: Doe-het-zelf producten, Fiets en Automotive, Huis en Tuin producten, Food en Non-food.


Cacheren

De gecacheerde doos is een doos die verlijmt is met papier, offset papier wordt eerst bedrukt. Hierdoor onstaaat een doos met de bedrukking van een poster.

Karton is verkrijgbaar in verschillende diktes of kwaliteiten. Die kwaliteit wordt aangegeven met een enkele of een dubbele letter. Hoe dikker het karton is des te steviger de doos. 

Onderstaande lijst verklaart de dikte van elk karton. 

 • E-golf karton, circa 1,5 mm dik en heeft een enkele golf. Vaak wordt deze golf gecombineerd met een B-golf. Er ontstaat dan BE-golf karton en deze kartonsoort is circa 4.5 mm dik en bestaat uit een dubbele golf. 
   
 • B-golf karton, deze kartonsoort is circa 3 mm dik en bestaat uit een enkele golf. 
   
 • C-golf karton, deze kartonsoort is circa 4 mm dik en bestaat uit een enkele golf. Deze golf wordt ook wel gecombineerd met een B-golf. Er ontstaat dan BC-golf karton en deze kartonsoort is circa 7 mm dik en bestaat uit een dubbele golf. 
   
 • BE- en BC-karton bestaat als het ware uit twee kartonnen platen die met elkaar verlijmd zijn. Door deze twee platen als 1 plaat in te zetten zijn deze dozen extreem stevig, en kunnen ze een groter gewicht dragen dan karton dat bestaat uit één enkele laag.

Als presentatiemogelijkheid is een display de perfecte oplossing. Een display biedt ruimte aan individuele verpakkingen en is bij uitstek geschikt als verkoopmodule in een winkel. Het doosje kan op een speciale manier worden geopend waardoor het direct de functie van display kan innemen. Met een kopkaart kan het product tevens actiematig worden aangeboden.

Trays van golfkarton en massief karton worden gebruikt voor het transport van meerdere kleinere producten en vervullen in sommige gevallen ook direct een displayfunctie. Een voorbeeld van een trays met displayfunctie zijn trays met portieverpakkingen zoals desserts. Dit soort trays zie je vaak terug in supermarkten en winkels. Door er een branding bedrukking aan toe te voegen kunnen de trays direct in de winkel worden geplaatst en de toegang tot producten maar ook het vakkenvullen makkelijker maken.Trays worden ook gebruikt voor het transport en presenteren van losse producten zoals fruit en groente op de markt. Een voorbeeld van een draagtray zijn de trays die ingezet worden in de horeca en op festivals om meerdere glazen in een keer te kunnen vervoeren. De tray zorgt ervoor dat producten efficienter worden verwerkt en vervoerd.

Trays worden ontworpen op de maat die bij de product(en) past en kunnen zo worden gemaakt dat ze bij handmatige, semi-automatische en automatische verpakkingsverwerking kunnen worden ingezet. Wanneer een tray bestand moet zijn tegen specifieke omgevingsveranderingen kunnen we leveren volgens de specificaties waaraan de verpakking moet voldoen, hierbij kan gedacht worden aan vocht en wisselende temperaturen. 

Door verschillende lagen karton en papier met watervaste lijm te verlijmen ontstaat massief karton. Het karton is door deze samenstelling van materialen geschikt voor verpakkingen die te maken krijgen met vochtige omstandigheden. De verpakking wordt vaak gebruikt voor omdozen, displays en voedingsmiddelen. 

Ook massief kartonnendozen kunnen wij uit voorraad leveren.  Wij hebben voor diverse branches standaarddozen in ons magazijn. Bijvoorbeeld gebaksdozen, fruitdozen, taartdozen, cateringdozen, bonbondoosjes, seizoensartikelen voor bijvoorbeeld Sinterklaas en Kerst (zoals stoldozen en staafdozen) maar ook verzenddozen en webshopverpakkingen

Als u over beperkte magazijnruimte beschikt en toch gebruik wilt maken van optimaal inkoopvoordeel, dan kunnen wij uw dozen op voorraad houden. Deze worden dan op afroep geleverd. De artikelen kunnen tevens in de webshop afgeschermd beschikbaar gemaakt worden waardoor je snel en eenvoudig de producten uit kunt laten leveren.

De tel van het aantal dozen dat onder toeziend oog van Weststrate is gedrukt kunnen we niet meer zeggen maar zonder op te scheppen kunnen we toch wel ongegeneerd zeggen dat we een specialist zijn op het gebried van bedrukte dozen. We bruisen daarnaast van de ideeen en denken graag mee met de beste verpakkingsoplossing voor jouw product. Een full colour bedrukte doos of een doos met 1 kleur het eindresultaat zal hoe dan ook geweldig zijn.
Dat we jarenlange ervaring hebben betekent echter niet dat we ons beperken tot dozen bedrukken en uitleveren. Bij Weststrate zijn we tevens partner in volledige maatoplossingen. Onze kracht is maatwerk en een bijzondere doos, afmeting of materiaal is de uitdaging waar ons hart sneller van gaat kloppen. We zoeken de beste oplossing voor elk product en gaan verder dan alleen uitgaan van standaardmogelijkheden en producten. Samen met de klant testen we dozen, verpakkingsmogelijkheden en maken we samples om mee te testen. Indien nodig laten we een doos zelfs het volledige verzend-en verpakkingstraject afleggen om alle puntjes op de i te zetten. Vele, met succes, afgeronde projecten zijn hier het resultaat van. 

In onze belevingsshowroom delen we graag onze successen en met trots hebben we een selectie van samples gepresenteerd. Kom je eens een kijkje nemen? De koffie staat klaar! 

Specialist

Jasja de Bree

Salesmanager

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm