Keuzehulp

Toilet inrichten voor bedrijven: waar moet je op letten?

Het toilet, het lijkt de meest oninteressante ruimte van je bedrijf of winkel maar niets is minder waar. De sanitaire voorzieningen zijn vaak de meest bezochte plek door bezoekers en is een ruimte die het gevoel geeft het dichtst in je persoonlijke ruimte te komen. Het is tenslotte een plek waar het draait om hygiëne en dan met name ook persoonlijke hygiëne.

Is het toilet geen visitekaartje voor een hygiënische omgeving, dan is de verwachting snel groot dat het ook in de rest van het bedrijf niet best gesteld is met de hygiëne. Want als er geen aandacht is besteed aan het inrichten van het toilet, waarom zou de rest dan wel op orde zijn?

Niets is meer onaangenaam dan het ontbreken van toiletpapier. Het zou geen must moeten zijn om als gebruiker te moeten controleren of er voldoende wc papier aanwezig is. Door gebruik te maken van een toiletroldispenser waarin rollen alleen verwisseld en verwijderd kunnen worden door een medewerker voorkom je dat toiletpapier oneigenlijk wordt weggenomen. In een dispenser kunnen meerdere rollen wc papier waardoor er altijd een rol op voorraad beschikbaar is. Door daarnaast te kiezen voor rollen met veel meters papier wordt de regelmaat waarmee aangevuld moet worden een stuk lager. Indien het budget het toelaat is het ook een overweging om te kiezen voor een toilet dat automatisch of middels een sensor doorspoelt.

 

Na een toiletbezoek wil je vanzelfsprekend je handen reinigen. Een no touch kraan is een absolute musthave in openbare toiletten. Naast dat deze kranen waterbesparend zijn is het ook logisch dat je de kraan niet eerst met ongewassen handen en daarna met gewassen handen aanraakt. Je handen wil je tot slot ook afdrogen.

De meest hygiënische oplossing hiervoor zijn papieren handdoekjes. Een katoenen handdoekrol is een opeenstapeling van bacteriën en een handdroger doet daar niet aan onder. Maar waarom zijn papieren handdoekjes dan wel hygiënisch?

-    Bacteriën die op de handen zijn achtergebleven na het wassen, worden niet de ruimte ingeblazen.
-    Elk papieren doekje wordt slechts eenmaal gebruikt per gebruiker. Je komt dus niet in contact met bacteriën van degene die voor je zijn of haar handen droogde.
-    Papieren doekjes hebben een schurend effect, waardoor bacteriën die toch achtergebleven zijn, alsnog verwijderd worden en vervolgens weggegooid worden.
-    Het papieren doekje kan ook gebruikt worden om de kraan mee dicht te maken, mocht er geen sensorkraan aanwezig zijn. Ook dan voorkom je dat je in aanraking komt met bacteriën van je voorganger.

Een gewoon gastendoekje is natuurlijk helemaal een no-go daarnaast blijft het handdoekje te lang vochtig, ideaal voor bacteriën!  

Als je de musthaves toegepast hebt is het belangrijk om het toilet een algehele schone uitstraling te geven. Kies voor een vloer die makkelijk te onderhouden is, besteed aandacht aan de muren, deuren en handgrepen. Het is daarnaast niet geheel onbelangrijk dat alle sloten op het toilet goed werken en dat de deuren niet klemmen.

Het is belangrijk om naast het hanteren van een schoonmaakrooster ook voorzieningen te treffen zodat gebruikers van het toilet zelf hygiënische maatregelen kunnen treffen. Een voorbeeld hiervan is een toiletreiniger die in combinatie met toiletpapier de toiletbril op kan frissen. Ook de aanwezigheid van een toiletborstel is een absolute musthave. In ons assortiment hebben we reserveborstels zodat de borstel met regelmaat vervangen kan worden zonder dat de hele accessoire opnieuw aangekocht moet worden.

Voor damestoiletten hebben wij hygiënezakjes, bijpassende stijlvolle dispenser en speciale afvalbakken. Onze afvalbakken zijn daarnaast hangend als staand te plaatsen en de blinde inworpopening voorkomt kruisbesmetting. Wil je de bezoeker nog een plezier doen zorg dan voor grote schone spiegels om nog even make-up of kapsel te checken.

Hoewel, de als laatste genoemde accessoire is eigenlijk heel belangrijk: de luchtverfrisser. Een aangename geur op het toilet laat een positieve indruk achter, een onprettige geur kan het complete imago van je sanitaire voorzieningen laten dalen. Onze luchtverfrissers verspreiden continu een prettige geur voor een periode tot 10 weken en zijn vrij van elektronica en batterijen. Kleine extra’s als een kledinghaakje aan de deur zorgen ervoor dat bezoekers zo comfortabel mogelijk het toilet kunnen bezoeken zonder jassen en tassen op de grond te moeten zetten of onhandig vast te moeten houden. Of denk eens aan een houder voor smartphone én jas. 

Hoe schoner je toiletvoorziening, hoe zorgvuldiger gebruikers met de voorziening omgaan. Door een schoon toilet aan te bieden maak je bezoekers kenbaar dat je waarde hecht aan hygiënische voorzieningen en voelen gebruikers zich welkom binnen de onderneming.

Wanneer je kiest voor hoge kwaliteit, moderne vormgegeving en dé vertaling van duurzaamheid naar een complete toiletoplossing, kies dan voor BlackSatino.
Het totaalconcept van BlackSatino omvat alle producten die in een toiletvoorziening aanwezig zouden moeten zijn: hygienepapier, dispensers, zeep & alcoholgel, toiletbrilreiniger en diverse accessoires zoals een toiletborstel en een kledinghaakje. Kiezen voor BlackSatino draagt bij aan de duurzame ambities van je bedrijf. 

Alle producten van BlackSatino zijn Cradle to Cradle gecertificeerd. En het hygiënepapier haalde de internationale WWF Paper Award binnen. Daarnaast zijn ook de verpakkingen bekroond én Cradle to Cradle gecertificeerd. Het stijlvolle ontwerp leverde BlackSatino de prestigieuze internationale designprijzen Pentaward en Red Dot Award op. Het productieproces van BlackSatino is compleet CO2-neutraal. Daarbij zijn de BlackSatino producten ook voorzien van EU Ecolabel en/of het FSC Recycled keurmerk. Door te kiezen voor BlackSatino kun je als organisatie je footprint reduceren en aanzienlijke milieubesparingen realiseren.
 
Sanitaire ruimtes die ingericht zijn met BlackSatino krijgen daarnaast een extra “keurmerk” door het plaatsen van het speciale BlackSatino communicatieschildje.

 

Heb je vragen over het inrichten van een toilet, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met productspecialist Erwin via onderstaande contactmogelijkheden. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie. 

Specialist

Erwin Dekker

Verkoop binnendienst

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2023 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 307 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm