Keuzehulp

In 5 stappen naar de beste zithouding met deze zitinstructie

We zitten gemiddeld 9.6 uur op een doordeweekse dag. Een slechte gewoonte, gelukkig zijn er steeds meer werkplekken die ingericht worden met een elektrisch verstelbaar zit sta bureau. Maar op de momenten dat je zit is het belangrijk dat je stoel goed ingesteld is hier lees je alles over goed zitten!

Minder zitten

Het aantal zituren kan aanzienlijk verminderd worden door het gebruik van een zit sta bureau. Doordat de benen bij het staan meer gebruikt worden, wordt de doorbloeding van de benen beter gestimuleerd. De stand van het bekken verandert direct bij een staande houding waarmee de druk en belasting op de rug verplaatst. Hierdoor neemt de overbelasting op de rug en schouders af.

Bij een elektrisch verstelbaar zit sta bureau bent u eerder geneigd om te gaan staan doordat je razendsnel je bureau omtovert van een zitbureau naar een stabureau.

Wanneer je gaat zitten is het belangrijk om de juiste zithouding aan te nemen. Wanneer je niet in de juiste houding zit zorgt zit voor druk op de onderste ruggenwervels wat er voor zorgt dat je vermoeidheid- en pijnklachten in de onderrug ervaart. Via deze 5 stappen ga je beter en dus
gezonder zitten.

Ga in de vrije ruimte op je bureaustoel zitten (dus niet aan het bureau)

Ga zo goed mogelijk op de stoel zitten met de beide voeten stevig op de grond. De benen zijn gebogen in een hoek van ca. 90°. De druk onder het zitvlak moet gelijkmatig verdeeld zijn

Ga met de rug goed tegen de rugleuning zitten.


Tussen de zitting en knieholte moet ruimte zijn voor 3 tot 4 vingers (ca 6 cm)

Plaats de bolling van de rugleuning zo goed mogelijk in de holte van de onderrug. Een zo groot mogelijk gedeelte van de rug moet ondersteund worden en daardoor de vormen van de wervelkolom volgen. Bij vrouwen zit de holte in de onderrug vaak hoger dan bij mannen.

Ontspan de schouders. De armen zijn in een hoek van 90°. Stel de juiste hoogte in door de armpads tegen de onderarm aan te zetten. Stel de juiste breedte in door steun aan de onderarmen te verkrijgen. De voorkant van de armleuningen dient gelijk met de buik te lopen.

De correcte bureauhoogte wordt bepaald door te kijken naar de armleuningen, deze moeten 1,5 tot 2 cm boven het bureau steken.

Door een gezondere werkhouding aan te nemen; staand, zittend of afwisselend heeft stress minder grip op je. Bepalende factoren voor gezond werken en stresspreventie op het gebied van de houding waarin je werkt zijn:

1. Afwisselend gesteund en actief zitten zorgt voor balans tussen inspanning en ontspanning van spieren. 
2. Door losjes zitten worden de longen beter gevuld met lucht waardoor je efficienter adem kan halen en beter kan ontspannen.
3. Door "bureaufitness" wordt er overdag getraind en opgebouwde stress afgevoerd.
4. Door de juiste houdingen aan te nmen wordt er minder onnodige spanning opgebouwd in nek en schouders. 
5. Door het juist gebruiken van de armen worden de juiste spieren belast.
 

Wij helpen u graag bij het instellen van uw bureaustoel. Iedereen heeft zijn of haar eigen persoonlijke instellingen dus we komen graag een zitinstructie op maat geven. Heb je het idee dat uw bureaustoel niet meer goed ingesteld staat? Schroom niet en neem zeker contact op, de juiste zithouding is enorm belangrijk! 

Bij iedere geleverde bureaustoel zorgen wij er vanzelfsprekend voor dat de bureaustoel(en) perfect afgesteld zijn op de gebruiker(s).

Merken

Anti Stress Handboek Sens | Mikomax

Specialist

Annabel Lampert

Accountmanager Projectinrichting

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2020 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 296 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm