Nieuws

5 mei: Wereldwijde aandacht voor handhygiëne

30-04-2018 - Auteur: Erwin Dekker

Hygiëne is belangrijk, al helemaal in de gezondheidszorg. Daarom organiseert de Wereld Gezondheidsorganisatie op 5 mei de internationale dag van de handhygiëne om zorgmedewerkers bewust te maken van het belang van hygiëne. Weststrate levert diverse hygiëne en desinfectie artikelen die bijdragen aan een goede basis voor infectiepreventie.

Het ligt in jouw handen
Dit jaar is het thema voor Wereld Hygiënedag: ‘het ligt in jouw handen – voorkom sepsis in de gezondheidszorg’, bepaald door de Private Organisation for Patient Safety en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Om de bewustwording van het belang van hygiëne onder zorgverleners te vergroten en infecties bij patiënten te verminderen is er een oproep tot actie ontwikkeld, die luidt:

Denk aan hygiëne. Handel ter voorkoming. Zorg voor patiënten.

Deze drie snelle stappen ‘Denk. Handel. Zorg’ hebben als doel om aan te zetten tot consequente en zorgvuldige hygiënemaatregelen in de gezondheidszorg die infecties en sepsis helpen voorkomen. Sepsis is een complicatie van een reeds bestaande infectie, een ontregelde reactie op een infectie waardoor er een levensbedreigende stoornis van organen ontstaat. Elk jaar leidt deze vergiftiging tot wel zes miljoen doden over de hele wereld. Deze primaire oorzaak van dood door infectie draagt zelfs bij aan een derde van alle sterfgevallen in ziekenhuizen. Preventie is daarom van groot belang om infecties te vermijden en de gevolgen ervan te beperken.

1.Denk
Voordat je verdergaat met je gebruikelijke routine, moet je even stilstaan bij de preventieve hygiënerichtlijnen van handhygiëne en wondverzorging van WHO of het beleid van jouw zorgvestiging.
2.Handel
Neem de nodige maatregelen voor naleving van hygiënevoorschriften om het risico op infectie en sepsis te voorkomen. Bijvoorbeeld je handen desinfecteren voor en na het zorgen voor een patiënt, de wond van een patiënt goed in de gaten houden in verband met infectie, of de inentingsgeschiedenis van de patiënt controleren.
3.Zorg
Ga na de passende interventies verder met het verzorgen van je patiënten in een veilige omgeving

Ga voor hygiëne & desinfectie producten
Handhygiëne is niet alleen in de zorg maar ook op scholen en in restaurants essentieel. Door te zorgen voor een goede handhygiëne en facilitaire inrichting, voorkom je dat bacteriën zich verspreiden en eventueel kunnen leiden tot infecties. Weststrate heeft een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de zorg- en gezondheidssector, horeca, kantoren en scholen. Tot de producten behoren onder meer dispensers, zeep & desinfectiemiddelen, papieren handdoeken, poetsrollen en toiletpapier. Daarnaast kunnen we ook jouw facilitaire inrichting verzorgen.

Interesse in hygiëne & desinfectie producten of facilitaire inrichting?

Erwin Dekker

Verkoop binnendienst

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm