BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment

Nieuws

De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

Bereken hoeveel papier u kunt besparen en maak kans op toffe prijzen

22-05-2023 - Auteur: Annemarie Nieuwdorp

Benieuwd hoeveel papier u kan besparen door over te stappen op het 75 grams papier van Discovery? Grote kans dat u momenteel 80 grams papier gebruikt, maar wist u dat u net zo goed kunt kiezen voor 75 grams? Niet alleen is het vollediger, maar het is ook nog eens een betere optie voor het milieu. Door te kiezen voor 75 grams papier is er namelijk veel minder materiaal nodig, wat het een milieuvriendelijkere keuze maakt. Daarnaast is dit papier ook storingsvrij, hierdoor voorkom je dat het papier vast loopt in de printer. In dit artikel laten we zien hoe u papier kunt besparen en tevens het milieu kunt helpen door over te stappen op 75 grams papier.

De voordelen van 75 grams papier

Het gebruik van 75 grams papier biedt verschillende voordelen, zowel voor u als voor het milieu:

  1. Minder materiaalverbruik: Het belangrijkste voordeel van 75 grams papier is er minder grondstoffen nodig zijn dan voor regulier 80 grams papier.. Dit betekent dat er minder vezels en grondstoffen nodig zijn om het te produceren. Door over te stappen op 75 grams papier draagt u bij aan het verminderen van de vraag naar hout en energie die nodig is voor de productie.

  2. Milieuvriendelijker transport: Dunner papier weegt minder, wat resulteert in lagere transportkosten en een lagere CO2-uitstoot tijdens het vervoer. Door te kiezen voor lichter papier draagt u indirect bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk in de supply chain.

  3. Kostenbesparing: Het gebruik van 75 grams papier kan ook leiden tot kostenbesparingen. Omdat er minder materiaal nodig is, kunnen bedrijven en organisaties besparen op inkoopkosten voor papier. Bovendien zijn de transportkosten lager, wat een positieve invloed kan hebben op de totale kosten.

Bereken uw besparingen met de Ecocalculator

Om u te helpen inzicht te krijgen in de mogelijke besparingen, raden we u aan om de Ecocalculator van Discovery te gebruiken. Met deze handige tool kunt u eenvoudig berekenen hoeveel papier u kunt besparen op basis van uw huidige gebruik. Bovendien maakt u kans op mooie prijzen, zoals Airpods, een Gopro of een smartwatch! Het enige wat u hoeft te doen is de Ecocalculator uitproberen en uw gegevens achterlaten om kans te maken op deze prijzen. Laten we samen werken aan een duurzamere wereld.