BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment

Nieuws

De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

De limited edition Giroflex 150

03-11-2022 - Auteur: John Provoost

De Giroflex 150 is een limited edition stoel waar er in totaal maar 150 van geproduceerd zijn. Weststrate heeft het geluk om als eerste en voorlopig de enigste deze stoel in de showroom te hebben. De stoel is echt een collecters item, een uniek exemplaar. 

De inspiratie voor het ontwerpen van de limited edition Giroflex 150 stoel is gekomen door een kijkje te nemen in de geschiedenis van Giroflex. Al sinds het begin van de 20e eeuw houdt men zich bij Giroflex onder andere bezig met het ontwerpen van bureaustoelen, ze zijn dus wel ervaringsdeskundig op dit gebied te noemen. Het doel tijdens het ontwerpen van de Giroflex 150 was om een stoel te ontwerpen die qua karakter, comfort en levensduur evenaarde aan het ontwerp van Arno Votteler. Hij was een invloedrijke Duitse ontwerper die bekend stond voor zijn ontwerp van de houten stoel die ontworpen was voor optimaal comfort. Een stoel die duidelijk ontworpen is om lang mee te gaan.  De Giroflex 150 gaat terug naar de basis en de klassieke Zwitserse designwaarden die worden onderstreept door betrouwbaar, stevig, ingetogen en van de hoogst mogelijke kwaliteit. De gebruikte technieken zorgen ervoor dat de stoel zich op een natuurlijke wijze aanpast aan het gewicht van de gebruiker, daarnast reageert het dynamisch op diens bewegingen.

Het hout dat gebruikt is om de Giroflex 150 te maken is Japans eikenhout (Quercusserrata en Quercus mongolica). Ook aan duurzaamheid is namelijk gedacht tijdens het creëren van deze stoel, het hout is namelijk afkomstig van jonge bomen die anders weggegooid zouden worden of tot papier worden verwerkt. Na de kap van deze bomen worden er nieuwe bomen gepland die bijdragen aan de biodiversiteit.

Speciaal voor dit jubileum hebben we nu tot 1 oktober 2023 een te gekke actie lopen! Meer hierover lees je hier
 

Afbeeldingen van de Giroflex 150

1
Neem contact op met John Provoost onze accountmanager meubilair.