Nieuws

De Voedsel- en Warenautoriteit gaat strenger optreden tegen producenten die hun etikettering niet op orde hebben

25-04-2018 - Auteur: Jasja de Bree

Er gelden steeds meer normen voor de etikettering van voedingsproducten, zo ook vermelding van de hoeveelheid water. Weststrate biedt diverse verpakkingsoplossingen aan zodat jij op jouw etiketten alle nodige informatie kwijt kunt én deze ook nog eens presentabel zijn voor de verkoop van jouw producten.

NVWA geeft voedingsindustrie deadline
Sinds eind 2014 is het volgens Europese verordening verplicht voor producenten die water toevoegen aan vlees- en visproducten om ‘water’ in de ingrediëntenlijst op te nemen. Echter in oktober vorig jaar bleek volgens de NVWA dat dit net in alle gevallen goed gaat. De Voedsel- en warenautoriteit gaat nu sneller optreden tegen producten die hun etikettering niet op orde hebben en hebben de voedselindustrie tot 20 juli gegeven om alle vlees- en visverpakkingen van een juiste etiket te voorzien.

Meer informatie kwijt kunnen op jouw etiket?
Weststrate heeft een ruime ervaring in de foodsector en ontwikkelt allerlei soorten etiketten en verpakkingsoplossingen waardoor je jouw verpakking of etiket enerzijds kan voorzien van de nodige informatie en anderzijds een pakkende uitstraling kan geven. Als oplossing hiervoor biedt Weststrate onder andere twin/duo labels, booklet labels en dry peel labels.

Twin/duo label
Bij een twin label worden twee labels van hetzelfde formaat op elkaar geplaatst, waardoor bijna driemaal zoveel ruimte ontstaat voor informatie ten opzicht van een normaal etiket.

Booklet label
Bij een booklet label worden zelfklevende labels gecombineerd met een klein formaat boekje waardoor je veel informatie op een effectieve en compacte manier kan communiceren.

Dry peel label
Bij een etiket met dry peel kun je het volledige etiket afnemen. Dit etiket is niet zelfklevend en daardoor niet opnieuw te plaatsen. Een label in dezelfde vorm als het dry peel etiket blijft achter op het product. Dit label is ook in transparante vorm mogelijk, waardoor je extra informatie kunt communiceren naar je klanten.

Op zoek naar slimme etikettering?
Wij leveren onder meer etiketten met productinformatie, verklarende ingrediëntenlijsten en promotionele etiketten aan bod komen. Naast etiketten kunnen we ook kijken voor een geschikte foodverpakking waarbij u de nodige informatie kunt communiceren, denk aan stazakken (doypacks), flowpack of sachets.

 

Op zoek naar slimme etikettering? Neem contact op met onze verpakkingsspecialist.

Jasja de Bree

Salesmanager

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm