BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment

Nieuws

De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

Duurzame rietjes bij Weststrate

26-10-2021 - Auteur: Maikel Simonse

Deze rietjes zijn gemaakt van riet, waar komt anders het woord "rietje" vandaan? De plant riet wordt door velen als onkruid gezien maar doordat riet wel 4 tot 5 meter hoog wordt en deze rietstengels hol zijn van binnen maar toch stevig zijn, zijn ze ideaal om te verwerken tot duurzame rietjes.

Stevig
In tegenstelling tot de papieren rietjes, blijven deze duurzame stro-rietjes wel stevig in drank. In de natuur overleven de rietjes wind en regen... Een cocktail, limonade of frisdranken overleven ze dus zeker ook!

Supercomposteerbaar
Wat gebeurt er als deze rietjes toch in het milieu terecht komen? Deze rietjes fungeren als voedingsstoffen  voor de aarde. Ze zijn 100% natuurlijk en kunnen na gebruik bij compost, GFT of gewoon in de tuin.

100% natuurlijk, zonder chemicaliën
Er is geen coating nodig bij deze rietjes. Deze rietjes groeien volledig in de natuur of op de boerderij. De gouden gloed waardoor ze glanzen, is dus ook volledig natuurlijk. Na de oogst worden deze rietjes gesneden, grondig gesteriliseerd en gedroogd voordat ze worden ingepakt.  

Glutenvrij
Deze stro rietjes worden gemaakt van graanstengels. Hoe kunnen ze dan glutenvrij zijn? Gluten zitten in de zaden van granen zoals tarwe en rogge. Omdat alleen de stengel van de plant gebruikt wordt zonder zaden, bevatten deze rietjes geen gluten en zijn ze veilig om te gebruiken.

Eerlijk
Alle geproduceerde rietjes komen van boeren en producenten met een BSCI-certificaat. Dit betekent dat de werkomgeving en lonen eerlijk en volgens internationale normen zijn.  

De voordelen nogmaals op een rijtje:

  • Deze rietjes worden niet zacht in uw glas
  • Stevig en dik materiaal
  • 100% biologisch afbreekbaar
  • Bevat geen plastic en ook geen PLA
  • Glutenvrij 
  • Eerlijk geproduceerd

Deze rietjes komen gewoon uit Europa, dus geen lange levertijden en minder CO2 uitstoot. Naast de gebruikelijke kwaliteitseisen en certificaten zijn deze rietjes glutenvrij verklaard door de Nederlandse Coeliaki Vereniging.

Maak de presentatie van uw drankjes zoals smoothies, longdrinks, cocktails en milkshakes af met deze rietjes!

 

1
Gebruikt u disposables binnen uw bedrijf? Ik kom graag bij u op locatie inventariseren hoe we duurzame alternatieven in kunnen zetten. Bel me vandaag nog voor een afspraak!
Neem contact op met Maikel Simonse onze accountmanager verpakkingen.