Nieuws

Feestelijke opening 28 januari werklocatie Tante Amalia bij Weststrate

22-01-2020 - Auteur: Petra Jeras

Een schoolvoorbeeld van samenwerking tussen een commercieel bedrijf en zorg/dagbesteding!

Op de locatie van Weststrate, de veelzijdige specialist in verpakkingen en alles voor kantoor, werken met veel plezier een groep cliënten van Tante Amalia. Tante Amalia biedt een veelzijdige werkplek voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Op dinsdag 28 januari wordt de werklocatie aan de Anodeweg te Middelburg feestelijk geopend door wethouder ir. J.J. (Johan) Aalberts.

Na de feestelijke opening zal er een rondleiding verzorgd worden. Onder het genot van een hapje en een drankje, uiteraard verzorgd door medewerkers van Grand Café Willem, kunnen de genodigden de locatie bekijken. De werkzaamheden voor de cliënten zijn zeer gevarieerd en afwisselend. De ene dag worden er doosjes gevouwen, een andere keer worden er complete displays gevuld met artikelen en een andere dag worden er presentatiekoffers tot compleet product verwerkt. Per opdracht wordt er samen met de begeleider bekeken wie van de cliënten dit het beste uit kan voeren én het leukste vindt.

Wat als experiment begon, is nu uitgegroeid tot een vaste toegevoegde waarde voor Weststrate én de cliënten van Tante Amalia. Met veel enthousiasme en plezier zijn de cliënten aan het werk en zijn ze heel trots bij Weststrate te kunnen werken.

Over Amalia

Dagbesteding/werklocatie Tante Amalia is een veelzijdige werkplek voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Een gedeelte van Tante Amalia bestaat uit een creatief atelier. Hier worden materialen hergebruikt  om iets moois en verkoopbaars van te maken. We maken knuffels en slingers, maar ook herbruikbare lunchzakjes en tassen. Soms krijgen we een opdracht hiervoor, of we verkopen het via onze eigen atelierwinkel.

Maar Tante Amalia is nog veel meer: inpakken, verpakken en sorteren bijvoorbeeld. Kralen, doosjes of tassen, iedere keer iets anders. Leerzaam en uitdagend werk.

Werk doen waar je goed in bent, en waar je plezier in hebt, dάt vinden wij belangrijk. Hier kun je leren ontwikkelen en arbeidsvaardigheden trainen. Zo groei je uit tot een inpakprofessional, een naaister of wordt je deskundig sorteerder.

Interview Participeren Loont

Tante Amalia en Weststrate interview Participeren Loont. Lees hier het complete interview: https://www.participerenloontzeeland.nl/ambassadeurs/

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm