BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment

Nieuws

De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

Lancering Plastic Whale Furniture: van Amsterdams grachtenplastic naar high-end kantoormeubilair

28-02-2018 - Auteur: John Provoost

Donderdag 22 februari bezochten onze kantoorspecialisten de lancering van Plastic Whale Circular Furniture: modern, circulair kantoormeubilair vervaardigd uit Amsterdams grachtenplastic. De eerste meubelcollectie, bestaande uit een vergadertafel, een stoel, lampen en akoestische wandpanelen, is donderdag onthuld en verkrijgbaar bij Weststrate, exclusieve dealer van Vepa.

1
presentatie plastic whale vepa meubelcollectie weststrate
presentatie plastic whale vepa meubelcollectie weststrate
presentatie plastic whale vepa meubelcollectie weststrate
plastic whale grachtenplastic meubilair weststrate
vergadertafel plastic whale weststrate
stoel circulair kantoormeubilair weststrate
lampen plastic whale grachtenplastic meubilair weststrate
akoestische panelen plastic whale Vepa meubilair weststrate

Stop talking, let’s start doing!
Eerder werden van de opbrengst uit de Amsterdamse wateren tien sloepen gebouwd, “maar met het kantoormeubilair kunnen we een nog grotere impact maken”, vertelt Marius Smit, oprichter van Plastic Whale. Samen met de Drentse meubelfabrikant Vepa komen zij in actie tegen de ‘plastic soup’. Tijdens de presentatie aan de Looijersgracht in Amsterdam hebben zij de eerste meubelcollectie die is vervaardigd uit grachtplastic onthuld en verkoop klaar aangeboden. Door het creëren van economische waarde uit plastic afval met de betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen, wordt het plasticprobleem aangepakt en met de productie van kantoormeubilair de impact vergroot. Volgens Smit zijn er namelijk veel bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren aan het milieu.

Duurzame innovatie
Als koploper op het gebied van duurzame innovatie, is Vepa verantwoordelijk voor het technische aspect, de productie en de verkoop van Plastic Whale Furniture. PET-flessen die door Plastic Whale zijn opgevist dienen als basis voor het kantoormeubilair. Vepa verwerkt de flessen onder meer tot bekleding en schuimplaten voor nieuwe vergadertafels. Voor het onderstel van de stoelen wordt staalafval omgesmolten. “We zijn hard op weg naar een afvalloze fabriek en zorgen er zelfs voor dat we in deze collectie het afval van anderen verwerken", vertelt Janwillem de Kam, directeur Vepa. Om te voorkomen dat de meubels later bij het grofvuil belanden, geeft het bedrijf statiegeld aan klanten die afgedankt meubilair weer inleveren. Bovendien vindt de productie bewust plaats in Nederland, waardoor alles in eigen hand wordt gehouden en de duurzaamheid kan worden gewaarborgd.

Walvis als inspiratiebron
Omdat voor de walvis de ‘plastic soup’ een grote bedreiging vormt, is dit fascinerende dier als inspiratiebron gekozen voor het ontwerp van de collectie. De karakteristieke elementen van de walvis, zoals de kenmerkende huid en het indrukwekkende skelet, zijn opgenomen in de ontwerpen van het meubilair.

Lokale afvaloplossingen
Een deel van de opbrengst van het circulaire kantoormeubilair wordt via de Plastic Whale Foundation geinesteerd in lokale projecten die het plasticprobleem aanpakken op plekken in de wereld waar dit het hardst nodig is. De eerste samenwerking is gesloten met SweepSmart, een organisatie die afvaloplossingen aanbiedt in India. Op die manier kan in de toekomst het ingezamelde plastic uit India worden hergebruikt voor een volgende meubellijn.

Waar koop ik Plastic Whale Circular Furniture?
Plastic Whale Circular Furniture kunt u bestellen bij Weststrate. “Het meubilair is er voor ieder bedrijf dat zijn duurzaamheidsdoelstellingen concreet wil maken. Aanschaf ervan stimuleert de lokale economie en pakt het plasticprobleem aan. Bovendien krijgen partners er prachtig, state-of-the-art, meubilair voor terug. Samen willen én kunnen we wereldwijd impact maken”, sluit Marius Smit af. Als kantoorspecialist kunnen wij u adviseren op het gebied van duurzame kantoorinrichting. U kunt bij ons terecht voor circulair en gerecycled kantoormeubilair en volledige projectinrichting. Bent u geïnteresseerd in de meubelcollectie van Plastic Whale Circular Furniture of heeft u vragen over circulair kantoormeubilair? Neem contact op met onze specialist. Wij helpen u graag.

Als merkonafhankelijke projectinrichter werken we met talloze merken. Zelfs wanneer een standaard product niet aanspreekt zoeken wij voor u verder. U staat centraal bij de inrichting van de nieuwe werkplek!
Neem contact op met John Provoost onze accountmanager meubilair.