BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment

Nieuws

De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

Nauwkeurig recyclen met CurvCode

27-06-2022 - Auteur: Jasja de Bree

De CurvCode, bestaande uit een uniek patroon, wordt op de verpakking meegedrukt. Hierdoor is een verpakking direct door diverse scanapparatuur te herkennen in het afvalscheidingsproces.Door deze CurvCode op de verpakking is de verpakking direct door de scanapparatuur bij de verwerkers te herkennen. Deze verpakkingen voorzien van deze code kunnen uit afvalstromen verwijderd worden en gesorteerd worden naar verschillende plastic soorten. De zuivere reststromen kunnen dan eenvoudig recycled worden en ingezet worden als nieuwe verpakking.

Deze code werkt als braille. Op de verpakking worden markeringen aangebracht zodat afvalverwerkers die gebruik maken van CurvCode detectieapparatuur, verschillende plasticsoorten machinaal van elkaar scheiden. Dit is een belangrijke stap om plastic voedselverpakkingen in te zetten binnen een circulaire plastic keten. 

Momenteel wordt deze innovatieve code door de Food2Food coalitie getest en gevalideerd. 

 

Creatief team

Door op een actieve manier bezig te zijn met onze verpakkingen hebben we al veel creatieve en vernieuwende oplossingen kunnen leveren voor onze klanten. Benieuwd wat we met uw verpakking of folie kunnen bereiken? Neem eens contact met ons op!

1
Wilt u meer weten over deze CurvCode of heeft u een andere gerelateerde verpakkingsvraag? Jasja maakt graag tijd voor u vrij om u van een passend advies te voorzien.
Onze specialist
Neem contact op met Jasja de Bree onze salesmanager.