BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment

Nieuws

De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

Nieuw en besparend: Hersluitbare folie

08-04-2024 - Auteur: Weststrate

Hersluitbare folie is dé nieuwe materiaal- en kostenbesparende oplossing op het gebied van (vers)verpakkingen! Deze folie vervangt op meerportieverpakkingen van bijvoorbeeld verse noten, fruit en salades het losse deksel en bespaart daarmee materiaal en productiekosten. Ook is het gemakkelijker en beter in gebruik! Hoe zit dat precies?

Minder materiaal

We zijn met zijn allen bewust dat we minder wegwerpplastic moeten produceren en gebruiken. Op het gebied van verpakkingen merken we een enorme ontwikkeling om te reduceren in materiaal en gewicht.

Het is dan ook een hele goede oplossing om losse deksels de te vervangen voor hersluitbare folie.

Veel versverpakkingen hebben op het moment een eenmalige folie voor de houdbaarheid en voedselveiligheid en daarbij een hersluitbare deksel voor het gebruik bij deelporties. Het vervangen van beide voor een hersluitbaar folie bespaart materiaal én de kans dat de deksel bij het zwerfafval belandt.

Aan deze hersluitbare folie worden meer eisen gesteld dus dat maakt deze folie wat duurder dan de eenmalig folie. Financieel is er weldegelijk een besparing, die zit hem in het materiaal. Om een voorbeeld te geven weegt een traditionele verpakking met deksel ca. 18 gram en zonder deksel 5 gram minder. Dat is een besparing van ruim 25%!

Gemakkelijk en beter afsluiten

Ook voor de eindgebruiker is het een goed alternatief. De verpakking kan gemakkelijk en beter afgesloten worden wat er voor zorgt dat de inhoud beter verpakt en beschermt blijft.

Maatwerk verpakking met hersluitbare folie

Op gebied van versverpakkingen is Weststrate specialis in maatwerk! Wilt u ook weten hoe uw  product het allerbeste verpakt kan worden? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten Maikel, Tim of Dennis.

Neem contact op met Maikel Simonse onze accountmanager verpakkingen.
Neem contact op met Tim Blind onze accountmanager verpakkingen.
Neem contact op met Dennis Kovacevic onze accountmanager verpakkingen.