BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment

Nieuws

De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

Onderzoek wijst uit: plastic tas is beter voor milieu dan bio-katoenen tas

04-05-2018 - Auteur: Maikel Simonse

De productie van plastic is enorm toegenomen. Elk jaar wordt er meer dan 300 miljoen ton aan plastic geproduceerd. En we weten allemaal dat plastic schadelijk is voor het milieu, met name als het eindigt in onze oceanen en de natuur vervuilt.

Verrassende resultaten
Echter een recent onderzoek van het Deense Milieubeschermingsagentschap toont verrassende resultaten aan, als het gaat om de milieu-impact van plastic tassen. Zij onderzochten de biologische levenscyclus van zeven veelgebruikte materialen voor tassen en trachtten de meest schadelijke materialen te identificeren met behulp van 16 verschillende milieu-indicatoren, waaronder impact op het klimaat en de ozon, giftigheid voor mens en milieu, en watergebruik.

tekst1 nieuwsitem plastic tas beter voor milieu

Plastic tas beter voor milieu
Uit de resultaten bleek dat plastic zakken van LDPE-plastic, zoals die in supermarkten worden gevonden, verreweg de laagste impact hebben op het milieu. De onderzoekers gaven daarnaast aan dat plastic tassen in het beste geval ook nog als vuilniszak kan worden gebruikt in plaats van dat ze rechtstreeks bij het afval belanden. Andere ‘zware’ plastic zakken van polypropyleen, gerecycled PET-plastic en polyester daarentegen moeten altijd worden gerecycled.

tekst2 nieuwsitem plastic tas beter voor milieu

Bio-katoenen tas grootste milieu-impact
Opvallend was dat de grootste milieu-impact werd toegekend aan tassen van biologisch katoen. De draagtassen van bio-katoen moeten minstens 149 keer worden gebruikt om het klimaatimpact te compenseren, ten opzichte van 43 keer voor een normale papieren tas.
De onderzoekers wezen er echter ook op dat alle draagtassen, van welk materiaal dan ook, zo vaak mogelijk moeten worden hergebruikt voordat ze bij het afval eindigen om zo de invloed op het milieu te minimaliseren.

tekst3 nieuwsitem plastic tas beter voor milieu

Breed assortiment draagtassen
Voor een uitgebreide keuze aan draagtassen kun je uitstekend bij Weststrate terecht. Wij hebben een breed assortiment aan tassen en onze draagtassenspecialist informeert jou graag over de vele mogelijkheden. Wij hebben papieren draagtassen, duurzame tassen, maar ook shoppers. Een tas die mensen graag gebruiken is de ideale reclame voor ieder bedrijf. De functie van de draagtas uitsluitend als middel om spullen in mee te nemen is niet meer van nu, tegenwoordig hecht de gebruiker waarde aan de kwaliteit en het ontwerp als onderdeel van stijl die iemand wil uitstralen. Het is de kunst om jouw klant dé tas mee te geven waar ze graag mee gezien willen worden

tekst4 nieuwsitem plastic tas beter voor milieu

Draagtassen bedrukken
Een goede manier om je naamsbekendheid te vergroten is door je draagtassen te laten bedrukken met jouw logo of slogan. Bij Weststrate kun je tassen in allerlei soorten en maten laten bedrukken en bestellen. Heb je vragen over ons assortiment tassen of wil je draagtassen laten bedrukken? Neem contact op met onze draagtassenspecialist.

 

Bron: Business Insider Nordic

Welke verpakking het beste is, is afhankelijk van de maaltijd. Vergeet zeker niet naar het materiaal en bijbehorende eigenschappen van de verpakkingen te kijken. Ga je voor papier, karton, kunststof of suikerriet? We helpen je graag bij de keuze van de juiste verpakking.
Heb je vragen over maaltijdverpakkingen?
Neem contact op met Maikel Simonse onze accountmanager verpakkingen.