Nieuws

Plastic Whale by Vepa

28-05-2019 - Auteur: Marjolijn Noordijk

Plastic soep is een groeiend wereldwijd probleem. Alleen al dit jaar komt er 8 miljard kilo plastic in rivieren, meren en oceanen wereldwijd, resulterend in risico's voor mens en dier. Er zijn twee opties: niks doen of actie ondernemen. Plastic Whale heeft samen met Vepa besloten om actie te ondernemen in de vorm van Plastic Whale by Vepa op te richten. De missie van Plastic Whale is ‘alle wateren in de wereld plastic vrij’ wordt gerealiseerd door plastic te vissen (WeCollect), het creëren van boten en designmeubilair van datzelfde plastic (WeCreate) en het bevorderen van de bewustwording door middel van lezingen,workshops, publieke events en schoolprogramma's (We Educate).

Duurzame innovatie
Als koploper op het gebied van duurzame innovatie, is Vepa verantwoordelijk voor het technische aspect, de productie en de verkoop van Plastic Whale Furniture. PET-flessen die door Plastic Whale zijn opgevist dienen als basis voor het kantoormeubilair. Vepa verwerkt de flessen onder meer tot bekleding en schuimplaten voor nieuwe vergadertafels. Voor het onderstel van de stoelen wordt staalafval omgesmolten. “We zijn hard op weg naar een afvalloze fabriek en zorgen er zelfs voor dat we in deze collectie het afval van anderen verwerken", vertelt Janwillem de Kam, directeur Vepa. Om te voorkomen dat de meubels later bij het grofvuil belanden, geeft het bedrijf statiegeld aan klanten die afgedankt meubilair weer inleveren. Bovendien vindt de productie bewust plaats in Nederland, waardoor alles in eigen hand wordt gehouden en de duurzaamheid kan worden gewaarborgd.

Uitbreiding productlijn
Tijdens Design District in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam wordt de nieuwste uitbreiding van de productlijn gepresenteerd. Samen met LAMA Concept worden er akoestische panelen en lampen gepresenteerd.

Walvis als inspiratiebron
Omdat voor de walvis de ‘plastic soup’ een grote bedreiging vormt, is dit fascinerende dier als inspiratiebron gekozen voor het ontwerp van de collectie. De karakteristieke elementen van de walvis, zoals de kenmerkende huid en het indrukwekkende skelet, zijn opgenomen in de ontwerpen van het meubilair.

Lokale afvaloplossingen
Een deel van de opbrengst van het circulaire kantoormeubilair wordt via de Plastic Whale Foundation geinvesteerd in lokale projecten die het plasticprobleem aanpakken op plekken in de wereld waar dit het hardst nodig is. De eerste samenwerking is gesloten met SweepSmart, een organisatie die afvaloplossingen aanbiedt in India. Op die manier kan in de toekomst het ingezamelde plastic uit India worden hergebruikt voor een volgende meubellijn.

 

Waar koop ik Plastic Whale by Vepa?
Het meubilair is er voor ieder bedrijf dat zijn duurzaamheidsdoelstellingen concreet wil maken. Aanschaf ervan stimuleert de lokale economie en pakt het plastic probleem aan. Bovendien krijgen partners er prachtig, state-of-the-art, meubilair voor terug. Samen willen én kunnen we wereldwijd impact maken.

 

Plastic Whale by Vepa producten

Als merkonafhankelijke projectinrichter werken we met talloze merken. Met behulp van het Picon tekenprogramma kunnen we ons voorstel voor uw kantoorruimte visualiseren. U staat centraal bij de inrichting van de nieuwe werkplek!

Maak kennis met onze specialist

John Provoost

Accountmanager meubilair

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm