BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment

Nieuws

De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

Prijsontwikkelingen 2021

06-12-2021 - Auteur: Weststrate

We informeerden u al eerder dit jaar over de situatie op de wereldmarkt in relatie tot de prijsstelling en beschikbaarheid van grondstoffen. Helaas is de situatie op de grondstoffenmarkt nog steeds erg onstabiel en zijn er nog geen signalen dat deze op korte termijn zal stabiliseren.
 
De vraag naar grondstoffen is onverminderd hoog. Dit zorgt ervoor dat de (markt)prijzen die momenteel betaald worden voor leveringszekerheid ver boven de indexprijzen liggen.
Daarnaast stijgen ook overige kostencomponenten. Naast de veelgenoemde containerprijzen is de algehele capaciteit van vrachtvervoer ontoereikend, wat zorgt voor hogere logistieke kosten.
De dollarkoers, hogere energiekosten en overige stijgende kostenposten dragen verder bij aan deze extreme marktsituatie.

De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op.
 
Door de sterke voorraadpositie in onze eigen magazijnen verwachten we geen problemen met het uitleveren van uw bestellingen.
Wanneer onze huidige voorraden echter niet toereikend zijn en aangevuld moeten worden, kan het voorkomen dat uw bestelling later uitgeleverd wordt dan dat u van ons gewend bent of dat we een alternatief zullen moeten voorstellen.
 
De prijsstijgingen overtreffen ruimschoots onze eigen kostenbeperkingsmaatregelen en we zijn daarom genoodzaakt de verkoopprijzen van onze producten, daar waar nodig, aan te passen.
Ook contractuele afspraken zullen we zorgvuldig moeten bekijken en, wanneer nodig, met u bespreken.
 
De komende periode zal ook nog onvoorspelbaar zijn. Desalniettemin kunt u erop rekenen dat wij ons uiterste best doen u minimaal hinder te laten ondervinden van vertragingen of beperkte beschikbaarheid.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen en vertrouwen op uw begrip.
 
Mocht u toch nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact op met één van onze collega’s.

 

Ontwikkelingen grondstof- en energieprijzen: