Nieuws

Stilzitten nog slechter dan gedacht

08-05-2018 - Auteur: Annabel Lampert

Uren achter elkaar op je stoel doorbrengen heeft flink wat nadelige effecten op de gezondheid, zo blijkt uit een onderzoek waarbij de resultaten van meerdere studies werden geanalyseerd. De onderzoekers concludeerden dat langdurig stil zitten een relatie heeft met diverse aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en vroegtijdig sterven. Vaak en langdurig stil zitten zou mogelijk net zo slecht zijn als roken. Nog een nadeel van lang stil zitten is dat je minder calorieën verbrand. Op die manier creëer je sneller een energieoverschot en kom je dus gemakkelijk aan.

  

Uit recent onderzoek blijkt dat lang stilzitten ook invloed heeft op het lange termijngeheugen. Wetenschappers onderzochten 35 mannen en vrouwen tussen de 45 en 75 jaar en brachten hun bewegingspatronen en brein in kaart. Er bleek een duidelijke verband te bestaan tussen de status van de mediale temporale kwab en de hoeveelheid beweging die iemand krijgt. In helder Nederlands: te veel stilzitten tast jouw lange termijngeheugen aan.

Oplossing: zit-sta bureau
Weststrate biedt daarom verschillende soorten sta bureaus. Een sta bureau draagt bij aan de nieuwe manier van werken. Met de zit-sta bureaus van Weststrate bent u minder ongezond bezig door het afwisselen van zittend en staand werken. Onze sta bureaus kunt u in verschillende kleuren en maten kopen. Ook kunnen wij uw volledige kantoorinrichting verzorgen. Zo kunt u altijd een geschikt sta bureau voor u en uw collega’s vinden. Qua kleuren zijn er sta bureaus (of alleen de bladen hiervan) beschikbaar in de kleuren wit, ahorn, grijs, noten, en zwart. In de toekomst zullen de sta bureaus waarschijnlijk in ieder kantoor te vinden zijn, dus u kunt er niet vroeg genoeg bij zijn om bij te dragen aan een ergonomische houding tijdens het werk.

Interesse in een offerte voor zit-sta bureaus of ergonomische kantoorinrichting?

Annabel Lampert

Accountmanager meubilair

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm