Nieuws

Toename online aankopen zorgt voor stijgende kartonprijzen

10-06-2021 - Auteur: Weststrate

Online bestellen was al een langere tijd erg populair maar door de coronacrisis zijn de online bestellingen in de afgelopen tijd enorm toegenomen. Waar producten verzonden moeten worden zijn verpakkingen nodig, zodoende is ook het aantal gebruikte verpakkingen fors toegenomen. Dit heeft geresulteerd in een stijging van de grondstofprijzen, van kunststof maar met name ook van karton.

Producten die niet door de brievenbus passen zijn vaak ook niet geschikt om te verzenden in een plastic verzendzak, deze producten worden dus veelal in een kartonnen doos verzonden. Kartonnen dozen worden doorgaans ook van gerecycled oud papier vervaardigd maar helaas is er mede door de coronacrisis minder oud papier ingezameld, hierdoor is er aanzienlijk minder karton beschikbaar om te recyclen. De reden voor de afname hiervan was het mogelijke besmettingsgevaar waardoor er nauwelijks nieuwe voorraad is bijgekomen ten behoeve van recycling. Door dit tekort moest er meer aanspraak gedaan worden op nieuwe materialen terwijl de vraag naar kartonnen verpakkingen alsmaar blijft toenemen.

Voor de coronacrisis stonden de prijzen voor papier en karton er heel anders voor maar de toename van de populariteit van webwinkels, mede door de sluiting van de fysieke winkels, en de daling van de inzameling van oud papier zorgt voor een enorm tekort op de markt. Waar het aanbod laag is en de vraag hoog stijgen nu dan ook de prijzen helaas in een hoog tempo.

Efficiënt verpakken en verzenden
Producten worden daarnaast niet altijd efficiënt verzonden doordat een verzender maar een beperkt aantal verzendverpakkingen beschikbaar heeft. Dus komt het daarnaast helaas ook regelmatig voor dat bestellingen in een veel te grote verpakking of wellicht in een ander soort verpakking verzonden had kunnen worden. 

Het loont daarom altijd de moeite om te onderzoeken welk soort verpakking het meest efficiënt is voor je producten en te investeren in meerdere formaten en materialen. Het risico bestaat namelijk dat de prijzen dusdanig fors stijgen dat de kosten voor je bedrijf te hoog worden en doorberekenen naar de klant onvermijdbaar is. Ook is het van belang niet te lang te wachten met bestellen, naast de prijzen stijgen ook de levertijden snel. Maak daarom gebruik van onze kennis en specialisme op het gebied van (verzend)verpakkingen. Voor zowel onbedrukte verpakkingen als bedrukte verpakkingen en maatwerk, onze accountmanagers denken daarom graag mee voor een passende oplossing voor je bedrijf.

Lees meer over dit onderwerp in het artikel dd. 8 juni 2021 van het Financieel dagblad (let op: fd.nl account en inloggen vereist)

Neem contact op met Lisa

Lisa van Duijnhoven

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht

Neem contact op met Maikel

Maikel Simonse

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm