BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment

Nieuws

De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

Volledig klimaatneutraal verzenden door GLS Netherlands

08-02-2021 - Auteur: Robbert Verrijzer

Voor het pakketvervoer buiten Midden Zeeland werkt Weststrate samen met GLS Netherlands. GLS Netherlands compenseert vanaf januari 2021 haar volledige CO2-uitstoot. Dat betekent dus 100% klimaatneutraal verzenden!

Compensatie vindt plaats via investeringen in verschillende gecertificeerde (klimaat)projecten in binnen- én buitenland. Hierbij zijn lokale partijen betrokken en mede daardoor leveren de projecten een zichtbaar duurzame bijdrage aan de lokale gemeenschappen. De projecten in het kort:

  • In Oeganda investeert GLS in de lokale productie van efficiënte houtovens. Voor deze 'cookstoves' is 50% minder hout nodig en er komt minder rook vrij tijdens het koken. Dat is beter voor de gezondheid en het gaat  ontbossing tegen.
  • Bosbehoud Jacundá in Brazilië. Dit project zet zich in voor de instandhouding en het behoud van de biodiversiteit van het Braziliaanse Jacundá-bos.
  • Financiering van biogasinstallaties op verschillende locaties in Nederland. Dit biogasproject helpt veebedrijven binnen de overheidsnorm te blijven m.b.t. stikstoflimieten. Mest wordt gebruikt om energie op te wekken.
     

Daarnaast reduceren ze de eigen uitstoot met diverse milieuvriendelijke oplossingen, waaronder de inzet van elektrische voertuigen in de grootste binnensteden. De GLS depots worden verduurzaamd en GLS neemt deel aan het Lean & Green programma om de logistieke processen te optimaliseren en tegelijkertijd duurzamer te werken.

Heeft u vragen over onze verzendmethodes? Neem gerust contact met ons op en we kiezen de verzending die bij u past.