Nieuws

Weststrate steunt Runderground ‘plogging’ op het Vlissingse strand

29-03-2018 - Auteur: Weststrate

Ruim dertig hardlopers stonden zondagochtend klaar voor de 'plogging run' om samen met hardloopgroep Runderground uit Middelburg het strand tussen Vlissingen en Valkenisse al rennend vrij te maken van aangespoeld zwerfafval. Weststrate steunde dit mooie intiatief en bood onder andere een Felt stoel aan, vervaardigd van een nieuw ontwikkeld materiaal van gerecyclede PET-flessen. De Felt stoel werd als prijs verloot onder de deelnemende hardlopers.

'Plogging run'
De term ‘plogging’ is een Zweedse trend waarbij men tijdens het hardlopen afval opraapt. De benaming is afgeleid van het Zweedse woord plocka (pakken) en joggen. Deze trend is nu ook naar Nederland overgewaaid.
Martijn de Vries, oprichter van hardloopgroep Runderground, organiseerde de 'plogging run'. "Ik loop veel op het strand en het viel me op dat mensen tijdens wedstrijden ook allerlei verpakkingen gewoon weggooien. Ik pak het zelf mee en als het lukt geef ik het gewoon terug." Vandaar dat hij dit mooie initiatief heeft opgezet.

Drie kuub zwerfafval
Al bukkend renden de hardlopers zondag over het strand tussen Vlissingen en Valkenisse waarbij de meeste gekke spullen werden opgeraapt. Op de hardlooproute stonden gigantische vuilniszakken waar het zwerfvuil in kon. Sommige hardlopers waren geschrokken van de hoeveelheid afval, Annemiek Verhage: "Het was echt heel veel. En morgen spoelt er gewoon weer van alles aan." Veelal scheepstouw, visdraad en plastic flesjes vonden de hardlopers op het strand. Uiteindelijk werd er ruim drie kuub aan zwerfafval opgeruimd.

Geslaagd initiatief
De opkomst was groter dan verwacht en iedereen was erg enthousiast en wil het vaker doen. Er werd ruim drie kuub aan zwerfafval opgeruimd. Dat er zoveel zwerfafval op onze Zeeuwse stranden ligt valt je niet op, totdat je een keer doet aan 'plogging' en telkens moet bukken om het zwerfafval op te rapen. Plogging is dus zowel goed voor je conditie als voor het milieu. Weststrate steunde dit geslaagde initiatief. Wij boden onder andere een duurzame Felt stoel aan van Vepa, vervaardigd van een nieuw ontwikkeld materiaal van gerecyclede PET-flessen. In de kuip van geperst vilt zijn 60 PET-flessen verwerkt. De Felt stoel werd als prijs verloot onder de deelnemende hardlopers die een hardloop shirt hadden gekocht. Het einde van 60 PET-flessen dient dus als basismateriaal voor elke Felt-stoel. Hiermee wordt bewust meegewerkt aan het verkleinen van de ‘plastic soup’.

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm