Admiraal de Ruyter ziekenhuis

Projectinformatie

Het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg is gerenoveerd tot een kliniek voor planbare zorg, diagnostiek, twee operatiekamers, beeldvormende technieken, poliklinieken en dagbehandeling. De revitalisatie is financieel mogelijk gemaakt door crowdfunding. Een primeur in de Nederlandse ziekenhuiswereld. Atelier PRO maakte een ontwerp voor de renovatie,gedeeltelijke nieuwbouw en voor het interieurontwerp. De ruimtelijkheid, de afwerking en inrichting van het nieuwe atrium maken het wachten, in vaak spanningsvolle omstandigheden, minder onaangenaam. Het atrium is licht, het uitzicht is groen en je kunt plaats nemen op de opvallende zitmeubels, de Mosselbanken. Kan het Zeeuwser? Dit sterke regionale karakter is met de keuze van kleuren, materialen en vormen ook terug te vinden in het overige interieur. De losse inrichtingselementen zijn door atelier PRO ontworpen in samenwerking met Weststrate als de projectinrichter. Maatwerk en creativiteit hebben we toegepast in het ziekenhuis van Zeeuwen door Zeeuwen. 

Klantwens

Omdat het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen niet meer aan de eisen voldeed en te groot was om te kunnen exploiteren heeft het ADRZ een revitalisatie ondergaan. Renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw. Het gebruik van groen en veel daglicht kenmerken het ontwerp. Deze uitgangspunten dragen bij aan een zo prettig mogelijk verblijf en een goed functionerend helder gebouw voor patiënten, bezoekers en personeel. Een gastvrije, aangename sfeer creëren voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, gebruikmaakt van het gerenoveerde ADRZ in Vlissingen. Met het Zeeuwse DNA waar het Zeeuwse couleur locale duidelijk naar voren komt.

 

Projectfoto's ADRZ

Werkwijze

In samenwerking met Atelier Pro en Smit Interieurbouw en Advies is er na een inventarisatie een uitgebreid voorstel (inclusief schetsen 3D impressies en kleuradvies) gepresenteerd voor de nieuwe inrichting. Van de vitrage tot aan de inrichting van de toiletruimtes overal hebben we met maatwerk de juiste oplossingen aangeboden voor elke afzonderlijke ruimte. Paradepaardje zijn de speciaal voor dit project ontworpen wachtbanken in het atrium in de vorm van een mossel, ontworpen en uitgevoerd door Bimmel en Voerman, Meesters in Hout. In de voorheen onpersoonlijke wachtkamers hebben we speelse zitelelementen toegepast, verder zijn er in de OK-lounge luxe loungestoelen geplaatst. Elke patiëntenkamer heeft een healing sofa, een zitmeubel dat in een handomdraai kan worden omgevormd tot ligbed. De werkplekken van de gerenommeerde merken Vepa en Be by Beta voor de medewerkers zijn getransformeerd tot fraaie, comfortabel, ingerichte ruimtes. De kleedkamers van het operatiepersoneel zijn voorzien van opbergruimte met lockers van Ceha. De toiletinrichtingen van 25 publieksruimtes zijn ingericht met kunststof Satino Black dispensers met bijbehorend Satino Black handdoek- en toiletpapier, facilitaire producten van het toonaangevende bedrijf Van Houtum.   

 

Resultaat

De materialen, vormen en kleuren zijn overal in harmonie met elkaar. Van de receptie tot en met de vitrage, alles met een Zeeuws karakter en een verwijzing naar het Zeeuwse landschap. De authentieke Zeeuwse sfeer ervaart u bijvoorbeeld als u plaatsneemt op de speciaal ontworpen mosselbanken in het atrium. Hierin is de blauwe parelmoerkleur uit het binnenste van een mosselschelp verwerkt. Beige, de kleur van zand, komt terug in de binnentuin en op de vloeren. Er zijn rode accenten van het Zeeuwse sieraad bloedkoraal in de kleurkeuze van het meubilair meegenomen. Ook de afbeeldingen aan de wanden van elementen als water, de duinen, weidse polderlandschappen en schitterende wolkenluchten dragen bij aan die typische Zeeuwse couleur locale. Samen met onze leveranciers Vepa, Be by Beta, Van Houtum en door onze samenwerking met Atelier Pro, Bimmel en Voerman, Meesters in Hout en Smit Interieurbouw en Advies hebben we ADRZ een optimale projectbegeleiding kunnen geven en zijn we met z'n allen trots op het bereikte resultaat.

Als merkonafhankelijke projectinrichter werken we met talloze merken. Zelfs wanneer een standaard product niet aanspreekt zoeken wij voor u verder. U staat centraal bij de inrichting van de nieuwe werkplek!

Interesse in een offerte op maat?

John Provoost

Accountmanager meubilair

Mail
Bel
Stuur bericht

Gebruikte merken in het project van ADRZ

© 2023 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 307 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm