HZ - University of Applied Sciences

Over de HZ - University of Applied Sciences 

Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 4800 studenten. De studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling.

Praktijkgericht onderwijs staat hierin centraal. Als kennisinstituut in de regio hebben ze een nauwe relatie en samenwerking met het werkveld, voor onderwijs, onderzoek en innovatie.

Op de locatie Vlissingen zijn alle opleidingen op het gebied van HZ Business, Vitality & Hospitality en HZ Health, Education & Wellbeing te vinden.

Op de locatie Middelburg is een deel van de opleidingen op het gebied van HZ Technology, Water & Environment te vinden.

Bij de Associate degrees Academie in Roosendaal worden de voltijd Associate degrees opleidingen verzorgd.

Omschrijving project

Op de locatie te Vlissingen heeft Weststrate toiletgroepen, pantry’s en diverse klaslokalen voorzien van facilitaire dispensers waaronder handdoek-, toiletpapier- en zeepdispensers. Zo zijn deze ruimten ook een waardig visitekaartje voor de HZ geworden.

HZ Green Office is een organisatie van studenten en medewerkers die samen met interne en externe partners bouwt aan een duurzame samenleving. De HZ zelf en haar omgeving dienen hierbij als living lab voor duurzame maatregelen en innovaties middels acties gericht op gedragsverandering.

Aansluitend op dit initiatief zorgt de HZ ervoor dat ze zelf het goede voorbeeld geven, dit wordt ook zoveel mogelijk meegenomen in het aankoopgedrag van de facilitaire afdeling. Zo heeft Weststrate samen met de HZ en Wielemaker de afvalverwerking onder de loep genomen. Gezamenlijk hebben deze drie partijen hebben een concept bedacht om de afvalverwerking gescheiden te laten plaatsvinden.

Afval wordt bij de HZ in op maat ontwikkelde afvalsysteem gesorteerd. Deze afvalsorteringssystemen zijn door een lokale interieurbouwer ontworpen en geproduceerd, aansluitend op de wensen van de HZ. Het afval wordt in vier categorieën: paper, plastic, organic en waste verzameld. Vervolgens haalt Wielemaker, de lokale expert in afvalverzameling, het afval gescheiden op. Dit vormt de start van het Cradle to Cradle proces. Het gedeelte papier van het opgehaalde afval wordt bij de papierfabriek verwerkt en er wordt nieuw hygiënisch papier van geproduceerd, wat vervolgens weer geleverd wordt aan de HZ. Zo werken Wielemaker, Weststrate en de HZ samen aan een duurzame HZ en omgeving.

Ervaring HZ

Na de totstandkoming van deze samenwerking hebben we M. van Ommen - teamleider facilitair gevraagd om haar ervaringen met ons te delen.

"Dankzij de bijzondere aandacht van de studenten voor de verschillende soorten afvalstromen zijn we bewuster gaan nadenken over het afval inzamelingsproces en zijn wij blij dat we gezamenlijk met onze lokale partners het cradle to cradle proces hebben kunnen starten."

Interesse in een offerte op maat?

Erwin Dekker

Verkoop binnendienst

Mail
Bel
Stuur bericht

Publicatiedatum

31 mei 2021

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm