JB Diesch

Projectinformatie

Sinds 1892 is JB Diesch de maker van de Echte Zeeuwse Boterbabbelaar, ambachtelijke lekkernijen in een traditionele verpakking. De babbelaar wordt al sinds 1892 met de hand vervaardigd. Tot ongeveer 1925 werd er alleen losse handel gedreven, die in zakken of in stopflessen per beurtschip werden verscheept. In 1925 kwam het eerste blikje op de markt. Die traditie wordt bij JB Diesch nog steeds gekoesterd, maar de verpakking verandert mee met de tijd. Vandaar dat JB Diesch in contact kwam met Weststrate voor een aantal nieuwe verpakkingen.

Werkwijze

JB Diesch en Weststrate zijn samen rond de tafel gaan zitten voor een aanvulling op de bestaande puntzak met babbelaars. Vervolgens heeft Weststrate het samplemateriaal aangeleverd en een ontwerp met bedrukking. Dit viel goed in de smaak. De nieuwe zakken zijn transparant waardoor je de Zeeuwse babbelaars met romige koffievulling en chocolaatjes met echte stukjes babbelaar mooi in de verpakking ziet zitten. De puntzakken zijn bedrukt met een mooi motief, een Zeeuwse meisje en het rode herkenbare label, wat goed past binnen de huisstijl van JB Diesch. Het zijn transparante snoepzakken met verschillende bedrukkingen voor de roomboter babbelaars, Zeeuwse babbelaars met romige koffievulling en Zeeuwse chocolade met stukjes babbelaar. Verder was JB Diesch op zoek naar een omverpakking voor blikjes. Daarvoor hebben we koekzakken ontwikkeld van wit kraft papier met rode bedrukking. De boerenbont bedrukking op de koekzakken komt overeen met het ambachtelijke en authentieke dat JB Diesch wil uitstralen. Op die manier wordt de traditie van de Echte Zeeuwse Babbelaar als unieke lekkernij gekoesterd, maar verandert de verpakking mee met de tijd.

Projectfoto's

Weststrate puntzakken JB Diesch
Weststrate puntzakken verpakkingen JB Diesch
Weststrate koekzakken pondzakken JB Diesch
Weststrate verpakkingsspecialist JB Diesch
Weststrate verpakkingen JB Diesch
Weststrate blikken babbelaars JB Diesch
Weststrate blikken JB Diesch

Klantwens

JB Diesch en Weststrate hadden al meerder malen contact over nieuwe verpakkingen. Weststrate kwam met het idee om iets op verpakkingsgebied voor JB Diesch te betekenen. De wensen vanuit JB Diesch waren duidelijk; twee bestaande blikken laten maken en leveren via Weststrate. De bedrukte blikken van Weststrate zijn van goede prijskwaliteitverhouding, vandaar dat JB Diesch de samenwerking is aangegaan met Weststrate. Aanvankelijk begon Weststrate enkel met het leveren van de blikken, maar de samenwerking werd steeds verder uitgebreid. JB Diesch wilde naast Zeeuwse babbelaars in blik en puntzakken, ook Zeeuwse babbelaars met koffievulling en Zeeuwse chocolade met stukjes babbelaar in hun assortiment opnemen. Daarnaast was de wens om de babbelaars in verschillende hoeveelheden te kunnen verpakken.

Resultaat

JB Diesch is erg tevreden met het eindresultaat. Ze zijn te spreken over de goede opvolging van het productieproces en de logistieke planning. De algehele communicatie rondom de ontwikkeling en productie van de gepersonaliseerde verpakkingen was heel goed.

Interesse in een offerte op maat?

Maikel Simonse

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm