Moeder- en kindcentrum ADRZ

Projectinformatie

De bevalling van een kindje. Een bijzonder moment, waarop je goede zorg nodig hebt. Wanneer het kindje onverhoopt in het ziekenhuis moet blijven, is het fijn als jij en de rest van het hele gezin dichtbij kan verblijven. Toch was tot voor kort de kraamafdeling niet de meest gezellige plek van het ziekenhuis. Daarom heeft het ADRZ eind september 2018 een volledige vernieuwde kinderafdeling, kraamafdeling en verlosafdeling geopend onder de naam Moeder en kind centrum. Op deze afdeling levert het ziekenhuis alle zorg tijdens de zwangerschap, na de geboorte, voor pasgeborenen en kinderen tot de leeftijd van 18 jaar.

Klantwens

Helaas is het niet altijd mogelijk om thuis te bevallen of om tijdens de kraamtijd thuis te verblijven. Toch wilde het ziekenhuis wilde die sferen toch graag overbrengen in het ziekenhuis door alle ruimtes zo huiselijk en gezellig mogelijk in te richten.

Op de kraamafdeling moeten kersverse moeders in de watten gelegd worden door het verpleegkundig personeel en geholpen worden bij de verzorging van de pasgeborene. Om de vader zich ook thuis te laten voelen moet hij de mogelijkheid krijgen om indien gewenst op de kamer bij moeder en kind te blijven slapen en overdag gebruik te maken van een comfortabele lounge zit.

Werkwijze

De kamers zijn ruim, licht en voorzien van nieuw comfortabel meubilair. Alles is fris en in heldere kleurstellingen uitgevoerd. Door de speciale lijnen om rompertjes en kaartjes op te hangen kunnen patiënten de kamer voorzien van hun persoonlijke spullen. Het meubilair is gemaakt van onderhoudsvriendelijk, goed te reinigen materialen zodat al het meubilair zo schoon mogelijk blijft.

De verloskamers hebben allemaal een eigen badkamer en zijn voorzien van extra apparatuur zodat het kindje niet van de kamer gehaald hoeft te worden wanneer hij of zij extra hulp nodig heeft. Wanneer een baby door omstandigheden in de couveuse geobserveerd moest worden kon dit voorheen alleen op de neonatologie afdeling in de couveuseruimte. Met de komst van het nieuwe moeder en kind centrum komt hier een hele belangrijke verandering in.  Zo zijn er 4 couveusesuites gerealiseerd waar moeder en kind samen kunnen verblijven ook als het kind extra medische zorg heeft. Op deze kamer is ook voor de vader een comfortabele stoel en zitbank aanwezig en is er eventueel een mogelijkheid om te overnachten. Op deze manier wordt het verblijf in het ziekenhuis toch zo aangenaam mogelijk gemaakt.

Resultaat

Voor kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven is een mooie speelkamer ontworpen. Voor jongeren is er een speciale recreatieruimte gerealiseerd. In deze kamers staan ook de comfortabele onderhoudsvriendelijke loungebanken, die uitnodigen om op te relaxen. Daarnaast staat in iedere kamer van de kinderafdeling een fijne tafel met bijpassende comfortabele stoelen. Op de vrolijke frisse gele vloeren in de personeelskamer is een ruime strak witte tafel geplaatst met een stoer zwart frame met prachtige leren stoelen in een grijze kleurstelling gecombineerd met een tevens zwart onderstelsel. Een rustige praktische werkruimte is ingericht met ergonomische bureaustoelen, waar comfortabel administratieve werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

Het resultaat is een mooie frisse eigentijdse afdeling, waar kersverse gezinnen een mooie start kunnen maken en zieke kinderen in een prettige omgeving aan hun herstel kunnen werken. Wij zijn als projectinrichter trots dat we deel uit mochten maken van zo’n bijzonder, uniek en nog zeldzaam project binnen de ziekenhuiswereld.

Projectfoto's

Interesse in een offerte op maat?

John Provoost

Accountmanager meubilair

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm