Royal Lemkes

Royal Lemkes

Royal Lemkes is een familiebedrijf van meer dan 135 jaar oud met een groen hart en een mooie missie: met planten een fijn leven, een vitale business en een mooiere wereld creëren. Samen met hun partners en meer dan 300 collega’s bedienen ze grote retailers zoals IKEA, OBI, Kingfisher, ALDI en Praxis. Als hun plantenservicepartner leveren ze alle planten, met de hoogste kwaliteit en tegen de laagste kosten, door heel Europa. 

Jaarlijks leveren ze meer dan 100 miljoen planten aan 4.000 winkels in 35 landen.

Ze adviseren hun klanten over een optimaal plantenassortiment. Vervolgens kopen ze dit in bij de kweker en zorgen dat de planten op tijd, volgens afspraak en tegen de laagste ketenkosten worden geleverd.

Daarnaast ondersteunen ze klanten met aanvullende diensten als Business Intelligence, Trade Marketing, Data & Digital, E-fulfilment en advies over duurzaamheid en kwaliteit.

De missie is duurzame groei. Niet alleen van de medewerkers, klanten en samenwerkingspartners, maar ook van de wereld waarin ze opereren. De wortels van deze missie, en eigenlijk van alles wat we doen, worden gevormd door een aantal sterke beliefs. Zo zijn ze overtuigd van ‘business as a force for good’, dat mensen het verschil maken, en van het toenemende belang van data & digital.

Bekijk hier het volledige verhaal van familiebedrijf Royal Lemkes.

Innovatieve samenwerking met Weststrate

Het partnership met Royal Lemkes en DPD is tot stand gekomen vanuit een behoefte aan een oplossing om probleemloos planten te versturen in het internationale pakkettennetwerk van DPD. Het internationaal verzenden van planten zorgde eerder namelijk voor schade aan de plant en daarmee voor klachten. Ook veroorzaakte de de traditionele verpakking rommel en overlast vanwege de losliggende aarde. Door die problematiek ontstond de behoefte aan een goed werkende verzendverpakking voor planten, welke probleemloos door e-fulfilmentbedrijven ingezet kan worden.Onze accountmanager Lisa, woonachtig in het Westland, heeft deze uitdaging met beide handen aangepakt en startte met het in kaart brengen van het eisenpakket waaraan de planten verzendverpakking moest voldoen.

De verpakking moest geschikt zijn voor het netwerk van DPD waarbij de doos op allerlei manieren door de keten heen moet kunnen: verticaal, horizontaal, zelfs ondersteboven. Ook moesten we rekening houden met klappen en een valhoogte waarmee het pakket te maken krijgt. En daarnaast mocht er geen losliggende aarde zijn. Natuurlijk is het ook van belang dat de plant én keramieken sierpot onbeschadigd blijven. Last but not least, de customer experience: de plant dient als een ‘cadeautje’ te worden ontvangen door de consument.

Onze plantverpakking is niet ontwikkeld vanuit het product (de plant), maar vanuit de logistieke keten. Stevige fixatie vormt de basis voor de constructie van de doos en het interieur. Gedurende het ontwikkeltraject zijn de verpakkingen uitvoerig getest in het internationale netwerk van DPD, bij zendingen naar verschillende retailers in diverse landen in Europa. Door deze uitgebreide testzendingen en continue optimalisatie, is de verpakking uitgegroeid tot een “foolproof” verpakking waarin de plant schadeloos arriveert bij de consument.

Reguardz E-fulfilment

Deze verpakkingen zijn ontwikkeld voor de online business voor het E-fulfilment bedrijf ‘Reguardz’ waar inmiddels pakketten met planten aan Europese consumenten verstuurd worden in 4 landen. Door deze innovatieve aanpak en co-creatie zijn efficiënte en duurzame verpakkingen ontstaan.

 

 

Extra services Weststrate

Als onderdeel van onze serviceverlening kunnen verpakkingen en aanverwante producten zoals tape, verzendetiketten en opvulmaterialen op afroep worden afgenomen. We beschikken in onze locaties in Middelburg over ruim 20.000 palletplaatsen in onze geconditioneerde magazijnen, van hieruit leveren we de verpakkingen op het gewenste tijdstip aan.

Op het dak van ons distributiecentrum in Middelburg is recent een compleet zonnepark geïnstalleerd van 1.182 zonnepanelen. Met dit zonnepark wordt voor 200 huishoudens energie opgewekt. Ook wordt onze logistiek zodanig ingericht dat er zo efficiënt mogelijk gereden wordt. Onze MVO doelstellingen sluiten perfect aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten zoals Royal Lemkes.
 

Lisa gaat ook graag samen met u de uitdaging aan om verpakkingsoplossingen te bieden die aansluiten bij uw bedrijf. Maak vandaag nog een afspraak met haar voor een bezoek op uw locatie of laat u inspireren in onze belevingsshowroom.

Interesse in een verpakkingsoplossing op maat?

Lisa van Duijnhoven

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2022 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 306 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm