Vepa

Voor de complete inrichting van uw bedrijf kunt u bij Weststrate terecht. Onze productkennis en ons advies op ergonomisch vlak samen met de ervaring van onze partners zorgen ervoor dat uw inrichting in alle opzichten op elkaar aan zal sluiten. Eén van onze partners en leveranciers is Vepa, een veelzijdige en toonaangevende kantoor- en meubelfabrikant die zich laat inspireren door de gebruiker. Voor de kantoorinrichting van een aantal projecten heeft Weststrate gebruik gemaakt van de meubels van Vepa, waaronder de unieke bureaulijnen “ParQ” en “Patch” en de moderne stoelenlijn "Felt".

Recent toegevoegd is de Felt Fine & Felt High en de meest duurzame stoel ter wereld de Hemp Fine serie, waarover u hier alles kunt lezen en bekijken middels video beelden.

Vepa

Vepa is een Hollands bedrijf dat in 1971 is opgezet. Sindsdien heeft Vepa zich ontwikkeld tot één van de meest veelzijdige kantoor- en projectmeubelfabrikanten van Nederland. Vepa speelt in op ontwikkelingen en trends en laat zich inspireren door de eindgebruiker. Dankzij én in samenwerking met deze gebruiker en de dealers die het merk vertegenwoordigen realiseren zij inspirerende ruimten om in te werken, te vergaderen en elkaar te ontmoeten. Uw organisatie, visie en proces staan centraal. De stijl van Vepa kan men omschrijven als: eigentijds, flexibel, sfeervol en efficiënt. Zij richten zich op zowel kleine als grote organisaties in differente sectoren. Vepa werkt samen met regionale dealers zodat meubels van Vepa altijd bij een dealershowroom in uw omgeving zijn te bezichtigen. En op die manier heeft u altijd een aanspreekpunt in de buurt. Naast de eindgebruiker, staat ook duurzaamheid centraal. Vepa hanteert de internationale richtlijn ISO 26000 met als doel maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Echter, Vepa gaat hierin nog verder. De norm voor productie en transport van alle producten, grondstoffen en diensten dient ten allen tijde minimaal voldoen aan de Europese wet- en regelgeving. Door ervoor te kiezen de volledige productie in Nederland en in eigen handen te houden, lopen zij voor op het gebied van bewust en duurzaam ondernemen. 

ParQ

ParQ is een unieke bureaulijn van Vepa. Het is een meubel dat de gebruiker verrast en uitdaagt tot dynamisch werken. Het ParQ zit-sta bureau is een innovatief ontwerp dat een schuin verstelbare poot koppelt aan een perfect verticale beweging van het blad. Door een speciaal mechanisme onder het bureaublad komt het blad niet naar de gebruiker toe maar beweegt het volledig parallel aan de optionele tussenwand omhoog. Door deze techniek staat de poot zeer ver naar achter en dit zorgt voor optimale beenvrijheid onder het bureau. De voetplaat dient voor extra stabiliteit en koppelt duo werkplekken tot benches. Daarnaast zorgt het ook voor een veilige afstand tot andere bureaus. De werkplekken van ParQ zijn in verschillende kleuren en maatvoering verkrijgbaar en zijn door hun bijzondere vormgeving een echte eyecatcher. De bureaulijn ParQ heeft Weststrate onder meer toegepast in de kantoortuin voor Urban Heroes.

Patch

Een ander door Vepa succesvol ontwikkelt modulair werkplekprogramma is “Patch”, dat ook wel “verbinden” of “ koppelen” betekent. Dit verwijst naar het efficiënt omgaan met ruimte. Patch is een bureauprogramma met een modulair systeem, waardoor het makkelijk uitgebreid kan worden met meerdere opstellingen. Door flexibiliteit en hoogwaardige materialen is het programma zeer efficiënt inzetbaar. De omkadering van de bureaus creëert rust en overzicht in een kantoorruimte en het biedt eveneens visuele rust aan de gebruiker. Het gebruik van een gestoffeerde opzetwand geeft de gebruiker meer privacy en door het gebruik van hout en stof zorg het ook voor een warme sfeer. Daarnaast voldoet de Patch serie aan de geldige Arbo- en NEN-normen. Door het veelzijdige programma met uitgebreide mogelijkheden, faciliteert Patch elk kantoor- en inrichtingsconcept. Momenteel wordt deze lijn veel toegepast als zit-sta variant. Patch is namelijk leverbaar in vele kleuren en bladmaten en is slingerinstelbaar als zit-sta werkplek. De bureaulijn Patch heeft Weststrate onder meer toegepast in de projectinrichting bij Synchro makelaars, Automotions, Dutch Power Company en Kloosterboer.

Felt

De moderne stoelenlijn Felt geeft afval een mooi tweede leven. De gehele kuip van de Felt stoelenlijn is vervaardigd van een nieuw ontwikkeld materiaal van gerecyclede PET-flessen. In de kuip van geperst vilt zijn 60 PET-flessen verwerkt. Het einde van 60 PET-flessen dient dus als basismateriaal voor elke Felt-stoel. Hiermee wordt bewust meegewerkt aan het verkleinen van de ‘plastic soup’. De keuze om gebruik te maken van dit innovatieve materiaal is niet alleen goed voor het milieu, het ziet er ook nog eens prachtig uit. De stevige kuipconstructie zorgt voor een grote variatie aan modellen. Men kan kiezen voor bijvoorbeeld een subtiel draad-sledeframe of een stoer buis-sledeframe. Elk frame heeft zijn eigen kenmerken en comfort. Daarnaast is de Felt stoel nu ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. De binnenzijde van de kuip is lichtgrijs en voor de buitenzijde van het schaaldeel kunt u een kleur naar keuze nemen. En u kunt voor een zitkussen kiezen, deze is in elke denkbare kleur verkrijgbaar. Door het toepassen van verschillende kleuren en het gebruik van een zitkussen wordt de stoel niet alleen comfortabeler, maar ook mooier. De stoelenlijn van Felt is daardoor breed inzetbaar, van kantoorruimte, tot wachtruimte en van teamwerkplek tot woonkamer. Een bijkomende positieve eigenschap is het geluidsabsorberende vermogen. En na gebruik kan de kuip weer worden gerecycled tot hetzelfde product. Op en top recycling. Hierdoor is deze stoel uitermate geschikt voor projectinrichting en circulaire inrichtingsconcepten. De Felt stoelenlijn hebben wij onder meer toegepast in de projectinrichting bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen.

Bekijk hier de uitbreiding aan de Felt serie: de Felt Fine & Felt High

Nieuw: Hemp Fine, de meest duurzame stoel ter wereld

Vepa lanceert als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal gemaakt van hennep en hars die beide volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar zijn. Iets dat nog niet eerder mogelijk was. Het unieke biomateriaal is ontwikkeld door Plantics en wereldwijd gepatenteerd.

  • De stoelkuip is 100% plantaardig, 100% biologisch, 100% biologisch afbreekbaar en 100% recyclebaar.
  • Het hars is gemaakt van reststromen van onder andere suikerbieten.
  • Een unieke hars met meerdere wereldpatenten: het is namelijk de eerste biohars die 100% plantaardig is.

De nieuwe collectie, genaamd Hemp Fine, wordt geheel in Nederland geproduceerd en bestaat uit stoelen en barkrukken. De stoel heeft een negatieve CO2-voetafdruk, wat betekent dat met de productie meer CO2 wordt opgenomen dan uitgestoten. De stoelen zijn daarnaast zo ontworpen dat onderdelen eenvoudig te scheiden zijn en materialen eindeloos herbruikbaar.

Hemp video

Projectinrichting waarin wij Vepa hebben toegepast

Benieuwd naar de meubels van Vepa en naar de mogelijkheden voor uw kantoorinrichting?
Neem dan eens een kijkje in onze belevingsshowroom. Deze is gericht op de volledige werkplek, van idee tot ontwerp, kleuradvies en totaaloplossing. Daarnaast zijn veel kantoormeubelen zoals bureaustoelen of bureaus volledig op smaak en huisstijl af te stemmen. Wij beschikken over configurators om meubels met de beste onderdelen naar uw wens op te bouwen. Wij adviseren u graag en denken graag met u mee. 

Interesse in een offerte op maat? Als merkonafhankelijke projectinrichter werken we met talloze merken. Zelfs wanneer een standaard product niet aanspreekt zoeken wij voor u verder. U staat centraal bij de inrichting van de nieuwe werkplek!

John Provoost

Accountmanager meubilair
06 53 83 47 52

Annabel Lampert

Accountmanager meubilair
06 53 96 88 40

Michel Westdorp

Verkoop Binnendienst
06 20 73 63 16
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm