Keuzehulp

Waar moet je op letten bij het verpakken van voedingsmiddelen?

Voor het verpakken van voedingsmiddelen gelden eisen en richtlijnen. De verpakking die je gebruikt moet onder andere voedselveilig zijn en de inhoud moet correct vermeld staan. Wij zijn ISO22000 gecertificeerd en leveren verpakkingen die aan deze eisen voldoen. 

Nederland kent speciale wetten en regels voor verpakkingen en verpakkingsmateriaal. Alle regels omtrent voeding en verpakkingen zijn vastgelegd in de Warenwet. De Warenwet omschrijft onder andere dat de gezondheid en veiligheid van consumenten niet in gevaar gebracht mag worden. Daarnaast is het verplicht om bepaalde informatie te vermelden zoals: wanneer de voedingsmiddelen verpakt worden. De 'verordening 1169/2011' gaat volledig over het verstrekken van deze informatie. Het gaat hierbij om niet-voorverpakte producten, verpakte producten en verpakkingen met afwijkende regels (kleine verpakkingen of verkoop via een automaat)

 

De richtlijnen voor het verpakken van voedsel staan in de 'Warenwetregeling Allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen', hierin staan alle regels vermeld.

- Het is verplicht om klanten te informeren over allergene stoffen
- Informatie over allergenen moet schriftelijk of digitaal beschikbaar zijn
- De productnaam en prijs moet op of direct bij het product vermeld staan
- Wanneer producten niet reeds verpakt zijn moet duidelijk zijn waar de informatie omtrent allergenen beschikbaar is
- Allergenen informatie moet openbaar zijn en in begrijpelijke leesbare taal omschreven zijn.
- De informatie mag mondeling overgebracht worden maar dient altijd schriftelijk of digitaal beschikbaar te zijn. 

De verpakking of het etiketteren van de verpakking is een goede manier om deze informatie kenbaar te maken aan de eindgebruiker. Onze labelprinters kunnen de etiketten achteraf ook nog voorzien van individuele informatie als productie- of houdbaarheidsdatum.
 

Weststrate is ISO 22000 gecertificeerd en dat betekent dat we een reeks verpakkingen in ons assortiment hebben die aan de eisen voor een voedselgeschikte verpakking voldoen. Deze verpakkingen bevinden zich in een afzonderlijke ruimte in ons magazijn. Alle verpakkingen zijn daarnaast genummerd en geregistreerd. Onze werkwijze wordt regelmatig gecontroleerd en getoetst in diverse audits om er zeker van te zijn dat we aan de certificering voldoen. ISO 22000 is een internationale norm omtrent voedselveiligheid. Het helpt bedrijven om voedselveiligheidsrisico's te identificeren en te beheersen en te voldoen aan de HACCP criteria in de wetgeving voor voedselveiligheid. Ons ISO certificaat is hier te bekijken.

Wij adviseren u graag bij de keuze van een voedselgeschikte verpakking. Onze jarenlange ervaring in het verpakken van voedingsmiddelen op grote en kleine schaal zorgt ervoor dat we u deskundig en gericht advies kunnen geven voor uw toepassing. 

Specialist

Jasja de Bree

Salesmanager

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm