Keuzehulp

Kies voor slimme oplossingen met deze kabelmanagement tips

Een hele bundel aan kabels onder je bureau, loshangende snoeren. Een wirwar waar je door de bomen het bos niet meer kan zien. Door de toepassing van vele, noodzakelijke, elektronische apparatuur lijkt deze “kabelspaghetti” haast onvermijdelijk. Maar dat hoeft helemaal niet! Wanneer je gebruik maakt van kabelmanagement (ook wel cablemanagement genoemd), orden je de kabels onder je werkplek. Hierdoor verbeter je niet alleen je werkplek voor jezelf, maar creëer je ook een betere werksituatie voor anderen. Weststrate heeft alle oplossingen in huis om kabels netjes en efficient weg te werken.

Het kiezen voor kabelmanagement heeft diverse voordelen. Allereerst maakt het werkplekken en hiermee de totale werkomgeving overzichtelijker. Doordat er geen loshangende kabels te zien zijn oogt de kantoorruimte geordend en schoon en feitelijk is de kantoorruimte ook schoner: loshangende kabels lenen zich uitstekend om stofnesten in te vormen. 

Doordat kabels gebundeld zijn is het eenvoudiger om overzicht te behouden in welke kabel waarvoor dient. En doordat de kabels niet verstrikt raken is er minder kans op brandgevaar. Daarnaast zorgt kabelmanagement ook dat er geen gevaar is om te struikelen of onder het bureau verstrikt te raken waardoor er meer bewegingsvrijheid is. Het is tevens bevordelijk voor de werkhouding om geen rekening te moeten houden met loshangende kabels.

Alle voordelen van kabelmanagement nog even samengevat:

 • ICT medewerkers kunnen beter en sneller hun werk doen.
 • De kwaliteit en prestaties van uw apparatuur en netwerk wordt hierdoor verbeterd.
 • Schoonmakers kunnen volgens het schoonmaakconvenant werken, wat kosten reduceert en zorgt voor een aanzienlijke verhoging van de schoonmaakkwaliteit.
 • Uw klimaatbeheersing wordt verbeterd.
 • De levensduur van apparatuur wordt verlengd.
 • Brandgevaar wordt vermeden.
 • Verlies van data en functionele arbeid wordt aanzienlijk verminderd.
 • Verhuisbewegingen kunnen sneller en efficiënter plaatsvinden.
 • Struikelgevaar behoort tot het verleden.

Kortom, met een juiste toepassing van cable management en de implementatie van ergonomische oplossingen verhoog je de efficiency binnen de organisatie. Op deze wijze creëer je een betere klimaatbeheersing, een betere ergonomische omgeving en integreer je de ICT- en facilitaire diensten.

 

Probleemsituaties

Oplossingen

Kabelmanagement kopen bij Weststrate
Kabelmanagement oplossingen
Kabelmanagement in uitvoering
Kabelmanagement
Kabelmanagement Vertebra
Kabelmanagement project
Kabelmanagement oplossingen
Kabelmanagement Vertebra

Verschillende losse producten kunnen samen een georganiseerd kabelmanagement vormen:

 • Initiatiefase
  In de initiatiefase zijn de uitgangspunten, randvoorwaarden en kaders vastgelegd waarbinnen de werkzaamheden worden uitgevoerd
 • Definitiefase
  Hierbij wordt bepaald op welke wijze (zoals informatieniveaus) en met welke middelen (activiteiten en producten) het project uitgevoerd gaat worden.
 • Ontwerpfase
  In deze fase worden de benodigde gegevens geïnventariseerd, de activiteiten en producten bepaald en de kosten vastgelegd.
 • Voorbereidingsfase
  Benodigde materialen worden besteld, overleg met projectmedewerkers betreffende uitvoeringsaangelegenheden en de planning en inzet monteurs wordt opgesteld.
 • Realisatiefase
  In deze fase worden de werkzaamheden uitgevoerd, conform eerder gemaakte afspraken (activiteiten, kosten, planning en kwaliteit worden bewaakt)
 • Nazorg
  Evaluatieprocedure, terug- en voorwaartskoppeling. Mogelijke optimalisaties worden doorgevoerd.

Onder leiding van onze projectmanagers voorzien wij op deskundige wijze in kabelmanagement behoefte. We begrijpen dat in een bestaand proces niet gestoord kan worden en kunnen onze werkzaamheden ook in de avond of in het weekend uitvoeren.

Regulier onderhoud zorgt voor continuïteit en handhaving van het kabelmanagement. Binnen de organisatie kan er sprake zijn van nieuwe medewerkers, reorganisaties, herinrichting en verhuizingen. Onze productspecialist zal in samenspraak met de verantwoordelijk contactpersoon bij de eindgebruiker bepalen op welke basis en welke frequentie onderhoud het beste kan plaatsvinden.

Door de invoering van kabelmanagement wordt het IT beheer en Facilitair beheer binnen de organisatie makkelijker te beheren en te onderhouden. Doordat de levensduur van de bekabeling door goed kabelmanagement aanzienlijk verlengd kan worden hebben de werkplekken ook een langere levensduur. Door kabels te ordenen zijn aanpassingen op en verhuizingen van werkplekken makkelijker uitvoerbaar. Daarnaast is het onderhoud gerichter uit te voeren. 

Door kabelmanagement toe te passen op de werkplek wordt een ergonomische en plezierige werkomgeving voor de medewerkers gerealiseerd. Daarnaast verhoogt een nette bekabeling en vooral het niet zien van alle kabels de representativiteit van de onderneming. Een ergonomische en opgeruimde werkplek zorgt voor zo min mogelijk afleiding en voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan.

Wij adviseren u graag bij een passende oplossing voor uw kabelmanagement of het nu gaat om één werkplek of een compleet kantoor. 

 

Specialist

John Provoost

Accountmanager meubilair

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2023 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 307 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm