Keuzehulp

Kies de printmethode die bij jou past

Op het gebied van printen zijn er in de afgelopen jaren veel verschillende printmethodes ontwikkeld. Maar welke printmethode is de beste manier voor jouw toepassing? Wij leggen het je graag uit in deze keuzehulp.

 

Inktjet printer
Cartridges inktjet
inktjet printing

Inktjetprinters worden voornamelijk gebruikt in huishoudens en bij kleinere of startende bedrijven. De techniek van de inktjetprinter zorgt ervoor dat er kleine druppeltjes inkt op het papier terecht komen, elektrische schokjes zorgen er vervolgens voor dat dit precies op de juiste plek op het papier is. Dit is het geluid wat je hoort zodra de printer in bedrijf is.

De inktjetprinter is het meest geschikt voor het printen van foto's al is dit wel afhankelijk van het type dat je aanschaft. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld inktjetprinters die zich specifiek richten op het afdrukken van foto's. De aankoopprijs van een inktjetprinter ligt vele malen lager dan die van een laserprinter, echter zullen de cartridges wel vaker vervangen moeten worden. 

Laserprinter office
Toner cartridge
Laserprinter multifunctional

Een laserprinter maakt gebruik van een tonercartridge. Een toner bevat een poedersubstantie die verhit wordt door de laser en hierdoor hecht aan het papier. Doordat de print zicht hecht als een plastic laag is deze vorm van printen goed bestand tegen vocht, daarom is dit een populaire printmethode voor verzendlabels. De print die je wil maken wordt geprojecteerd door het licht van de laser op de drum, de toner blijft plakken op die betreffende punten. De drum gaat vervolgens over het papier en laat de afdruk achter. 

De voordelen van deze printwijze zijn de snelheid waarmee geprint kan worden, de print is direct droog en toners gaan langer mee ten opzichte van inktcartridges. 

Cash receipt thermo transfer printer
Barcode scannen
Barcode labelprinter
Barcode printing
Thermal Transfer Ribbon
Barcode shipment label

Een thermische printer maakt gebruik van warmte of hitte om de afdruk te kunnen maken. Deze methode wordt vaak gebruikt voor bonnen, etiketten en labels. Bij thermisch printen wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende technieken.

- Direct thermisch
De direct thermische print wordt gemaakt door enkel en alleen gebruik te maken van een hoge temperatuur. De etiketten zijn voorzien van een speciale laag die zodra in contact met een hoge temperatuur veranderd in een zwarte afdruk. Het nadeel van deze printtechniek is de beperkte houdbaarheid, direct thermische etiketten gaan maar een korte tijd mee. Dit is de reden dat bonnetjes na verloop van tijd vervagen en is het bij bonnetjes die noodzakelijk zijn om een garantie te waarborgen zinvol om een kopie van het origineel te maken. 

- Thermisch transfer
Bij thermisch transfer printen wordt gebruik gemaakt van printlinten. De inkt van het lint komt los door het contact met warmte. Het voordeel van deze printwijze is dat deze printtechniek de print niet na verloop van tijd laat vervagen. Deze manier van printen wordt daarom vaak ingezet voor het labelen en coderen. 

Thermische printers zijn er van kleine tafelmodellen voor bijvoorbeeld kantoorgebruik tot de industriele varianten voor gebruik in de productie of expeditie. De printers hebben als voordeel dat ze niet al te groot zijn van formaat wat ze eenvoudig verplaatsbaar maakt en weinig ruimte in beslag neemt. Doordat de direct thermische printers geen inkt nodig hebben hoef je hier nooit rekening mee te houden. 

Lees ook eens onze speciale pagina over labelprinting.
 

Het optimale resultaat bereikt u als de printer, de toepassing en de etiketten of het papier op elkaar afgestemd zijn. Om de juiste printmethode te kunnen adviseren is het van belang dat we de juiste toepassing, materiaalkeuze en de omstandigheden weten. Neem gerust contact op met onze specialist, wij helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossing!

Specialist

Ilona Steffens

Verkoop Binnendienst / Accountmanager audiovisuele apparatuur

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm