Keuzehulp

Hoe moet mijn papieren draagtas eruit komen te zien?

Een tas die graag gebruikt en hergebruikt wordt is de ideale reclame voor ieder bedrijf. Op een drukke shopdag wil je dat juist jouw tas opvalt in het straatbeeld. Wanneer je kiest voor een handige functionele én mooie tas zullen klanten eerder jouw tas gebruiken om producten van andere winkels bij te doen dan andersom.

In de basis was de papieren draagtas het alternatief voor de voorheen veelgebruikte plastic draagtas. Sinds de wetgeving over plastic draagtassen is de papieren tas een veelvoorkomende tas in de retail. De mogelijkheden om papieren draagtassen te bedrukken zijn eindeloos, ook is er veel variatie mogelijk op het gebied van formaat en uitvoering.
 

Voordelen van papieren tassen

-    Papieren tassen zijn door hun stevigheid zelfdragend en presenteren zichzelf ook zonder inhoud.
-    Papieren tassen hebben een natuurlijke look & feel
-    Het imago van papieren tassen is vandaag de dag beter dan het imago van plastic draagtassen
 

De basic papieren tas is een voordelige optie als u een eenvoudige maar functionele papieren tas zoekt. Deze draagtas is prima geschikt voor het dragen van kleding of andere lichte producten. Voor extra stevigheid kan optioneel gekozen worden voor een papieren draagtas met omgevouwen rand, hierdoor krijgt de draagtas meer draagvermogen. 

Luxe draagtassen worden vervaardigd uit speciale materialen en afgewerkt met luxe opties. De draagtassen worden geheel op maat gemaakt waardoor de tassen in ieder gewenst formaat uitgevoerd kunnen worden. De tas kan voorzien worden van mat of glanzend laminaat of slechts enkele delen van de tas uitlichten met UV spot lak behoort ook tot de mogelijkheden. Ook zijn diverse reliëf technieken mogelijk zoals embossing (delen van de tas komen iets naar buiten en het verschil in hoogte is voelbaar). 
Luxe tassen passen heel goed bij bedrijven met producten in een hoger segment zoals delicatessen, luxe kledingmerken, sieraden en andere producten in een hogere prijsklasse.
Onder luxe draagtassen vallen ook de tassen die gebruikt worden als cadeautas, wijntas of giftbags. Ook voor deze tassen geldt dat ze volledig op maat voor het specifieke product gemaakt kunnen worden. 

Een papieren tas kan eenvoudig omgetoverd worden naar een luxe papieren tas. Door papieren tassen te voorzien van verstevigingen, lak, handgrepen van ander materiaal of speciale technieken zoals embossing krijgt de tas een luxueuze uitstraling.

Afwerkingsmogelijkheden zijn:
-    Mat of glans laminaat
-    UV spot lak
-    Embossing / Debossing
-    Hotfoil
-    Flock druk
-    Eyelets
-    Uitgestanste vensters
-    Verstevigde handgrepen
-    Omslag en bodemversteviging


Papieren draagtassen kunnen op verschillende manieren bedrukt worden. Voor kleine oplages is het mogelijk om te drukken middels zeefdruk, echter zijn de mogelijkheden qua bedrukking dan beperkt. Het is mogelijk om te drukken van 1 tot meerdere PMS kleuren en in full color, met of zonder afloop. Met behulp van je logo en/of ontwerp kunnen wij beoordelen wat de beste en voordeligste druktechniek voor de tassen zal zijn.

Om de papieren tassen te bedrukken is een logo of compleet bestand nodig. Losse items kunnen wij voor je in een drukproef zetten. De bestanden en of logo's dienen opgemaakt in AI, EPS of PDF, mits het bestand of logo is opgebouwd uit vectoren. Moeten wij nog in het ontwerp werken zorg er dan voor dat alle lettertypes en eventueel afbeeldingen (van minimaal 300 dpi) bijgesloten zijn. Een logobestand in JPG, PNG of GIF bestand is helaas niet geschikt om mee te drukken.

Bekijk hier de uitgebreide aanleverspecificaties van bestanden

 

Luxe tassen kunnen voorzien worden van verschillende soorten handgrepen. Uitgestanste of aangehechte handgrepen van een ander materiaal zijn allemaal mogelijk. Voorbeelden van materialen voor handgrepen zijn bijvoorbeeld: nylon, katoen, PP rope, satijnen linten, gedraaid papier.

In onze belevingsshowroom hebben wij een inspiratieatelier vol met draagtassen. Heb je geen mogelijkheden om onze locatie te bezoeken dan sturen we je graag een of meerdere samples toe. Heb je reeds een idee van hoe jouw papieren tas eruit moet komen te zien dan maken we graag een visual voor je. 

Specialist

Dominique Nijssen

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2022 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 306 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm