Keuzehulp

Hoe moet mijn plastic draagtas eruit komen te zien?

Misschien wel de meest bekende en tot voorheen een van de meest gebruike draagtassen is de plastic tas met uitgestanst handvat (met of zonder versteviging). Deze tas wordt ondanks de wetgeving voor plastic draagtassen nog veel gebruikt door retailers. De plastic draagtas met lus is een veelgebruikte draagtas in supermarkten en voor de zwaardere spullen, de gesealde lussen zorgen voor extra draagvermogen. De draagkracht van een plastic draagtas is, afhankelijk van dikte en grootte, ca. 5-15 kg. De plastic tas is de tas waar je als consument tegenwoordig een kleine vergoeding voor moet betalen.

Plastic tassen worden overigens vaker hergebruikt dan papieren tassen, simpelweg omdat ze steviger, handiger, waterdicht zijn en langer mee gaan. Doordat ze relatief weinig plek innemen zijn ze ook nog eens makkelijker te bewaren dan papieren tassen.

In het verleden hadden plastic draagtassen geen positieve invloed op het milieu, vandaag de dag is dit wel anders. Er zijn betere plasticsoorten beschikbaar en er worden tassen vervaardigd van reeds gerecycled materiaal.
 

Stevig
Herbruikbaar
tot 15 kg belastbaar
Spatwaterdicht

Plastic draagtassen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Verschillende materialen hebben hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen.

  • LDPE het meest gebruikte materiaal voor plastic draagtassen, dit stevige plastic is ook in een gerecyclede variant verkrijgbaar.
  • MDPE deze variant van plastic wordt vaak in een semi transparant uitvoering geproduceerd.
  • HDPE deze variant van plastic wordt vaak gebruikt voor hemdtassen (bijvoorbeeld de tasjes van de markt) en voelt wat dunner aan. 
  • EPI OXO-afbreekbaar/composteerbaar materiaal. 
     
  • In diktes van 50-100 micron.
  • 40-100 grams

 

Ook plastic tassen kunnen in een luxe uitvoering worden uitgevoerd. Luxe plastic draagtassen hebben dezelfde uitstraling als luxe papieren draagtassen maar zijn door het materiaal beter bestand tegen vocht, de gaan dus in de praktijk langer mee. Deze tassen worden vaak ingezet bij luxe winkels waar producten een relatief hoge waarde hebben en als goodie of giftbag op beurzen en evenementen. 

Plastic draagtassen kunnen we bedrukken in zowel PMS kleuren als full colour. Doordat de tassen bedrukt worden met flexodruk komen de kleinste details en foto's uitstekend tot hun recht.

Om de tassen te bedrukken is een logo of compleet bestand nodig. Losse items kunnen wij voor je in een drukproef zetten. De bestanden en of logo's dienen opgemaakt in AI, EPS of PDF, mits het bestand of logo is opgebouwd uit vectoren. Moeten wij nog in het ontwerp werken zorg er dan voor dat alle lettertypes en eventueel afbeeldingen (van minimaal 300 dpi) bijgesloten zijn. Een logobestand in JPG, PNG of GIF bestand is helaas niet geschikt om mee te drukken.

Bekijk hier de uitgebreide aanleverspecificaties van bestanden


 

 

De meest gekozen handgreep voor de plastic draagtas is de uitgestanste handgreep, eventueel versterkt. Ook een veelvoorkomende handgreep is de aangesealde plastic lus, deze variant geeft de tas extra draagvermogen en wordt dus vooral ingezet wanneer de tas een hoger gewicht moet dragen. Bij luxe plastic draagtassen kan uit verschillende soorten handgrepen worden gekozen; bijvoobeeld katoenen koorden of plastic tubes

In onze belevingsshowroom hebben wij een inspiratieatelier vol met draagtassen. Heb je geen mogelijkheden om onze locatie te bezoeken dan sturen we je graag een of meerdere samples toe. Heb je reeds een idee van hoe jouw papieren tas eruit moet komen te zien dan maken we graag een visual voor je. 

Specialist

Dominique Nijssen

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2022 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 306 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm