Keuzehulp

Zakken bestellen? Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste zakken!

Bij het verpakken van producten en met name voedingsmiddelen is het aanbod in zakken enorm. Maar welke zakken zijn het beste voor jouw producten? Zakken bestellen, waar moet je eigenlijk op letten? Alle zakken hebben specifieke eigenschappen voor het bewaren en vershouden van producten, hierdoor wordt al snel duidelijk welke zakken je moet kiezen voor welke producten. Wij nemen je graag mee in de veelzijdigheid van dit assortiment. Zakken bestellen? Kies voor Weststrate!

Welk materiaal is het meest geschikt voor mijn producten? Hieronder sommen we de voor-en nadelen van zowel plastic als papier voor je op:

Voordelen plastic
- Plastic verpakkingen zijn veelzijdig inzetbaar
- Plastic verpakkingen zijn sterk; de doorsteekweerstand en treksterkte is groter dan die van papier. Vergeleken met papier is plastic veel sterker.
- Plastic verpakkingen zijn goed af te sluiten; plastic verpakkingen zijn water- en luchtdicht (bopp microperforatie is hierop een uitzondering)
- PE en PP zijn recyclebaar. Ze kunnen eenvoudig worden hergebruikt.

Nadelen
- Plastic verpakkingen kunnen vandaag de dag een negatief imago hebben.

Voordelen papier
- Papieren verpakkingen zijn er in allerlei soorten en maten.
- Het imago van papieren verpakkingen is van goedkoop naar hip veranderd. Door de duurzame trend wordt deze verpakking vaker gekozen en meer gewaardeerd.
- Papier is beter bestand tegen hitte, denk bijvoorbeeld aan bakpapier.

Nadelen
- Papier is niet lucht- of vochtdicht; voedsel kan sneller bederven
- Papier is niet per se milieuvriendelijker dan plastic. Verschillende voor-en nadelen tegen elkaar afwegend is het nog altijd lastig om te zeggen welk materiaal nou echt milieuvriendelijker is.

Zakken bestellen: waar moet je verder nog op letten? Bij het zakken bestellen moet je rekening houden met de zijkant van de zak. Zo hebben zakken een zijvouw of zijn ze vlak aan de zijkant.

Door de zijvouw van de zak, heeft de zak voldoende ruimte om producten die qua vorm en formaat kunnen variëren (zoals voedingsmiddelen) te kunnen verpakken. Harmonicazakken worden gemaakt van PE of PP. Harmonicazakken zijn enorm geschikt om te worden voorzien van uw logo. De heldere folie van harmonicazakken maakt deze zakken uitermate geschikt om voedingsmiddelen in te presenteren.

Papieren zakken met zijvouw worden over het algemeen gebruikt voor voedingsmiddelen zoals bij de slager, bakker, groenteboer en kaaswinkel. Ook worden deze zakken vaak gebruikt om kleine losse producten extra te beschermen en te bundelen in een papieren zak. 

Blokbodemzakken hebben een vierkante bodem én een zijvouw. Doordat deze zakken zelfdragend zijn kunnen producten staand gepresenteerd worden. De mogelijkheden qua afmetingen zijn oneindig, hierdoor kunnen vrijwel alle lekkernijen perfect verpakt worden. Doordat de verpakking op zichzelf staat ziet het er netjes en georganiseerd uit.  Van één bonbon tot een zak vol heerlijke noten.

Blokbodemzakken kunnen zowel in plastic als papier geleverd worden. 

Vlakke zakken zijn geschikt voor producten met een beperkte hoogte zoals fournituren, souvenirs en kaarten. Vlakke zakken worden over het algemeen gebruikt in de geschenkenwereld. Plastic vlakke zakken doen vaak dienst als zichtverpakking waarbij het product goed zichtbaar maar toch beschermd is, zoals bij kaarten en bijouterieën. Papieren zakken worden vaak gebruikt als cadeauverpakking al dan niet bedrukt met een leuk dessin.
 

Bij de keuze van de juist zakken voor je producten moet je er rekening mee houden dat er ook zakken zijn die hele specifieke eigenschappen nodig hebben omdat ze ingezet moeten worden bij een speciale verwerkingswijze of specifieke omgevingsfactoren.

Vacuüm wordt ook wel luchtledig genoemd, wanneer iets vacuüm is gemaakt betekent dit dat er geen lucht aanwezig is. Door het gebruik van vacuümzakken kan ook een hoop voedselverspilling worden voorkomen. Door producten vacuüm te verpakken kan de houdbaarheid aanzienlijk worden verlengd. Soms een paar dagen maar soms is het zelfs mogelijk om te vertienvoudigen. Vacuümzakken worden tevens gebruikt om het volume van of rondom producten te reduceren. Door een artikel vacuüm te verpakken verdwijnt de lucht eromheen, denk hierbij bijvoorbeeld dekbedden of kussens. 

Bij vacuümzakken is het belangrijk om een goed formaat te kiezen. Zakken die te klein zijn sealen niet goed genoeg en te grote zakken kost onnodig veel tijd om te sealen en zijn relatief duur. Ook de dikte van het plastic is belangrijk om rekening mee te houden, bij producten met scherpe randen zoals schelpdieren en vlees met botten kan de zak scheuren wanneer deze te dun is. Bij dit soort producten kun je dus het beste kiezen voor een dikkere variant.

Vacuümzakken zijn te krijgen in buis uitvoering en in een uitvoering met zijlas. Vacuümbuiszakken zijn enkel aan de onderzijde voorzien van een lasnaad. Vacuüm zijlaszakken zijn voorzien van een lasnaad aan 3 zijden.
 

Anticondenszakken zijn speciaal voor dagverse, gekoelde of vochthoudende producten. De zakken zijn van stevig kunststof (PP) en zijn geschikt voor het verpakken van groente, fruit, vis, vlees en andere kort houdbare producten. De zakken zijn behandeld waardoor eventueel vrijkomend vocht wordt omgezet in druppels en niet in damp of condens.
 

Beugelzakken zijn gebundeld met een afscheurperforatierand. Het blok wordt aan een beugel gehangen en de beugel kan weer aan de snijmachine voor brood bevestigd worden. Hierdoor kunnen de zakjes snel gepakt worden en gevuld worden met gesneden of ongesneden brood. Beugelzakken zijn standaard verkrijgbaar voor een heel of een half brood maar kunnen ook vanaf grotere hoeveelheden op maat gemaakt worden.
 

Zakken met microperforatie houden broodjes lang knapperig en vers. Door de perforaties in het plastic kunnen broodjes ‘ademen’ waardoor ze niet zacht worden. Zakken met microperforatie zijn in sommige gevallen voorzien van touwtjes waardoor de zak eenvoudig geopend en dichtgemaakt kan worden. Hierdoor is geen extra sluitmateriaal zoals zaksluitband of sluitclips nodig.
 

Steeds meer gezien in het supermarktschap zijn de stazakken. Producten als soep, groenten worden steeds meer in stazakken verpakt. De stazak gebruiken als verpakking kent vele voordelen voor de producenten. De verpakking valt direct op door het verrassende model en blijft dankzij de ronde bodem eenvoudig rechtop staan, stazakken zijn daarnaast lichtgewicht en nemen door hun compacte volume minder ruimte in. Hierdoor kan het transport efficiënter ingericht worden. Stazakken zijn prima geschikt voor het verpakken van allerlei substanties en daarnaast is het mogelijk om te kiezen uit verschillende (her)sluitmogelijkheden.  De zakken kunnen met een hersluitbare gripsluiting afgesloten worden om deze luchtdicht te verpakken. Het is ook mogelijk om de stazakken nog eens extra te sealen om de (eerste) sluiting permanent te maken voor extra beveiliging en hygiëne. Stazakken bieden uiteenlopende mogelijkheden voor bedrukking en afwerking. Zo zijn de stazakken van deze noten niet volledig bedrukt maar is er een transparant venster vrijgelaten waardoor je het daadwerkelijke product direct ziet. 

 

Qua diktes en formaten zijn er vele mogelijkheden om uit te kiezen. Voor iedere toepassing is een bijpassende zak. Zakken bestellen? Weststrate helpt u graag verder! Benieuwd welke zak het meest geschikt is voor uw product? Neem dan geheel vrijblijvend contact op:

Specialist

Maikel Simonse

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm