Nieuws

Stijging grondstofprijzen

07-06-2021 - Auteur: Weststrate

Geachte relatie,

We willen u blijven informeren over de beschikbaarheid van grondstoffen en de daarbij behorende gevolgen voor de verkoopprijzen én de uitleveringen.

Het is verweven in het "Weststrate DNA" om flexibel om te gaan met veranderende marktomstandigheden. Door de corona crisis zijn we aardig op de proef gesteld en hebben we adequaat op de omstandigheden ingespeeld. Door inzet van ons brede leveranciersnetwerk hebben we een stabiele voorraadpositie opgebouwd. Dit alles om het serviceniveau dat u van ons gewend bent met bijbehorende leverprestatie te behouden.

Echter zal het u waarschijnlijk ook niet zijn ontgaan dat het prijsniveau van de grondstoffen voor plastic, karton en papier nog steeds stijgende is (zie de grafieken hieronder).
Er is sprake van een schaarste aan grondstoffen en een stijging in de transportkosten door een tekort aan containers. Bovendien zijn overzeese transporten vertraagd en worden afvaarten geannuleerd door de nasleep van de Suez opstopping en zijn nieuwe afvaarten lastig in te plannen. We verwijzen u voor de oorzaken ook naar ons eerder geplaatste nieuwsitem.

Als gevolg van de lang gehoopte versoepelingen in het Corona beleid zien we voor bepaalde producten enorme variaties in het bestelgedrag van onze klanten. De vraag is in vele gevallen groter dan het aanbod, enkele leveranciers annuleren zelfs inkooporders als gevolg van onvoldoende (papier)voorraad. Natuurlijk proberen we zo flexibel mogelijk om te gaan met deze situatie en hebben dan ook dagelijks intern overleg, zodat we u als vaste klant zo goed mogelijk kunnen blijven voorzien van de gevraagde verpakkingsmaterialen.

Wij vragen u bij voorbaat begrip voor deze extreme situatie, u mag van ons verwachten dat wij proactief handelen en u informeren m.b.t. de actuele prijsstelling en beschikbaarheid. Natuurlijk kunt u desgewenst contact opnemen met uw accountmanager en/of medewerker verkoop binnendienst. Laten we samen de uitdaging aangaan en hopen dat de markt en de prijzen zich zo spoedig mogelijk stabiliseren.  

Mocht u toch nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact op met één van onze collega’s.
Wij hopen op uw begrip en wensen u alvast een mooie succesvolle zomer!

Grafieken

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm