De Zeeuwse Kip / Het Zeeuwse Hert

De Zeeuwse Kip
 

Het pluimveebedrijf Noordhoek is voor de opfok van kuikens tot slachtrijke kippen. Om diervriendelijke redenen start het bedrijf met de ontvangst van 18-daagse broedeieren in plaats van eendagskuikens. In de stal zijn er zitstokken, strobalen en picknickplaatsen en de ramen in de stal zorgen voor voldoende daglicht. De kippen kunnen na 3 weken gebruik maken van de overdekte buitenloop en hebben continue beschikking over luzerne baaltjes en pikstenen. Op één vierkante meter leven maximaal tien koppen. Uit 40% eigen geteelde tarwe en andere grondstoffen als veldbonen, maïs en erwten bestaat het voer van de kippen. Het type voer heeft veel positieve invloed op de kwaliteit van het vlees. De mest wordt teruggevoerd op de percelen waar de grondstoffen worden geteeld.

Het bedrijf is BeterLeven gecertificeerd (1 ster), IKB gecertificeerd en gekeurd door de NCAE. Door middel van een houtkachel op biomassa worden de stallen opgewarmt en stroom wordt opgewekt door zonnepanelen, hierdoor is de boerdeij volledig energieneutraal. Ook dit erf wordt omringd door gemende hagen, boomsingels en hoogstamfruit. 

Om de uitstekende en malse bite te garanderen kunnen de kippen rustig opgroeien onder de meest optimale omstandigheden. Het bedrijf gaat respectvol om met de kippen en de natuur. Van begin tot eind in het productieproces. In een steriele verwerkingsruimte worden de kippen verwerkt tot een exclusief zuiver Zeeuws streekproduct: De Zeeuwse Kip. Na de verwerking van het vlees wordt dit direct ingevroren om te verzekeren dat de kwaliteit en smaak van het vlees behouden blijft. De producten worden verpakt in de door Weststrate geleverde golfkartonnen dozen nadat ze verpakt zijn in een van de vier massief kartonnen doosjes voor kipdrumsticks, kipfilet, kippendijfilet, kipschnitzel, kippendijenvlees, kippenvleugels of kipburgers.
 

Het Zeeuwse Hert
 

Onder de naam "Het Zeeuwse Hert" wordt het vlees van de edelherten van de edelhertenfokker en -houder Noordhoek VOF verkocht. Dit product is perfect om in de herfst geserveerd te worden. Niet alleen het vlees is van goede kwaliteit maar ook het verhaal en de herkomst is een mooie bijkomstigheid om aan tafel te kunnen vertellen. 

De edelherten lopen op het weiland rondom de boerderij in Wolphaartsdijk omringd door hagen, windsingels, solitaire bomen en fruitgaarden. De herten laveien (zoeken naar voedsel) gedurende de dag en voorzien zichzelf van vers gras, fruit, noten en takjes van de hagen. In de winter overwinteren de herten in de stal en krijgen ze voedsel dat buiten niet meer te vinden is. Op de boerderij verblijven zeventig moederdieren en twee dek-bokken. De kalveren worden na 1,5 jaar geslacht. Het vlees van 'Het Zeeuwse Hert' wordt voornamelijk verkocht in Zeeland. 

Het rantsoen van de herten bestaat uit gras, kuil, tarwe, brok en voederbieten en deze grondstoffen komen allemaal van eigen grond of collega boeren uit Zeeland. Noordhoek VOF is een gemengd boerenbedrijf in Wolphaartsdijk waar naast herten ook scharrelkippen (de Zeeuwse Kip) worden gehouden en tarwe wordt geteeld.

Het Zeeuwse Hert heeft een divers assortiment hertenproducten: van biefstuk, rugfilet en sukade tot aan gehakt, burgers en een stoofpotje. 

Weststrate mocht de prachtige kartonnen dozen leveren voor dit exclusieve zuivere streekproduct.

 

Het onafhankelijke erkende streekkeurmerk is een keurmerk dat de garantie geeft dat een product écht Zeeuws is. Het betekent dat een product in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met grondstoffen uit Zeeland. En dat dit daarnaast op een duurzame manier is gedaan met respect voor milieu, mens en dier.

Het keurmerk helpt je kiezen voor producten waarvan je weet wat je eet en precies weet waar het vandaan komt. In Zeeland zijn streekproducten van het land, uit zee en de zilte tilten. Inmiddels dragen heel veelzijdige producten het Zeeuwse keurmerk, van aardappel tot zuivel. 

Het keurmerk Zeker Zeeuws wordt uitgegeven door de onafhankelijke Stichting Zeker Zeeuws Product.

Naast "Het Zeeuwse Hert" en "De Zeeuwse Kip" zijn ook de producten van onze relaties o.a. Prins & Dingemanse, Viskwekerij Neeltje Jans BV, Adri&Zoon, Seafarm, Vette & Verhaart BV, Aquamossel, De Meulemeester, Meromar, Piet van Oost, JB Diesch, Kaasboerderij Schellach verkozen tot Zeker Zeeuws streekproduct.


Sfeerfoto 1 & 2: Percy's in opdracht van Weststrate, productfoto's: De Zeeuwse Kip (dezeeuwsekip.nl) / Het Zeeuwse hert (hetzeeuwsehert.nl)

Interesse in een offerte op maat?

Maikel Simonse

Accountmanager verpakkingen

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm