Provinciehuis Zeeland

Provinciehuis Zeeland

De Abdij in Middelburg is sinds 1574 het centrum van de macht en de politiek in Zeeland. Het gebouw ‘de Librije’ is onderdeel van de Abdij en heeft door de eeuwen heen vele functies gehad. Oorspronkelijk staat de naam Librije voor kloosterbibliotheek – libraria in het latijn. Vanaf 1579 werd in de Librije de eigen munt van Zeeland geslagen.

Na de brand in 1940 door beschietingen van de Duitsers (of de geallieerden) is de Abdij voor een groot deel in vlammen opgegaan. Al tijdens de oorlog is men begonnen met de wederopbouw en in 1960 is de Abdij door de toenmalige Koningin Juliana geopend. Ook het ‘Roosevelt institute for american studies’ heeft een tijdje gehuisvest in de Librije.

Van het oorspronkelijke historische interieur is door de vele functies niet veel overgebleven. In de jaren ‘70 is de Librije voorzien van een indeling met kantoorruimten, waardoor het gebouw een volledig andere inrichting kreeg dan de oorspronkelijke structuur. M+R heeft voor het historische gebouw een nieuwe inrichting ontworpen: Een moderne werkomgeving, een flexibele en open structuur. Het gebouw is volledig gestript, gedeeltelijk verbouwd en gerestaureerd met biobased duurzame materialen.

Door de ingrepen zijn er mooie grote ruimten ontstaan waar het daglicht prachtig naar binnen komt. De ‘nieuwe’ Librije is nu een innovatieve werkomgeving in een historische omgeving, die ruimte biedt aan samenwerken, ontmoeten en ontwikkelen van en voor de medewerkers van de Provincie Zeeland. Duurzaam en verbinden zijn het centrale thema.

Klantwens

Medio 2018 won Weststrate met haar partner Vepa de aanbesteding voor de herinrichting van gebouw Librije ( inmiddels omgedoopt tot gebouw G ) Provincie Zeeland. We hebben destijds een gevarieerde werkomgeving met circulaire inrichting mogen verwezenlijken door de inzet van instelbare werkplekken met zit/sta bureaus, presentatiemogelijkheden en stilte werkplekken. Bekijk hier het resultaat.

Als contractpartner zijn we dit jaar benaderd voor de netwerkruimten in het Provinciehuis. Onder toeziend oog van M+R interior architecture - Hans Maréchal  hebben ook deze ruimten nu een gedaante verwisseling ondergaan. Ondanks Corona en beperkingen worden de ruimten nu al heel intensief en ook veilig (Covid proof) gebruikt. In deze ruimten hebben wij maatwerk mogen leveren middels vergadertafels en meubilair.

Projectfoto's

Interesse in een offerte op maat?

John Provoost

Accountmanager meubilair

Mail
Bel
Stuur bericht

Publicatiedatum

8 april 2021

© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm